Friday, December 30, 2011

Tamatnya cerita sedih....huhu

Assalamualikum.....

korang ingat lagi x episode terakhir drama "Tentang Dhia"? ingatkan.... tengok x? wuhuuuu best giler.
mmg sedih r klu kehilangan orang tersayang mcm dhia tu. last sekali tupp...tupp... laki dye pun meninggal dunia. kira mcm sehidup semati laa kannn. hampir2 jgk ika nak nangis tp xjadi plk sebab my mom ada kt rumah. malu rasanya... tu yg tangguh sat air mata tu dari mengalir. hahax...
apa2 pOwn ika nak bagi 10 bintang kt drama tu. mmg terbaik la drama "Tentang Dhia" sepanjang tempoh 2011 nie dan merupakan slot drama yg menyedihkan,mengharukan,romantik dan lain2 lah.... sampai xtaw nak kata apa lg dah. ermm bg korang yang terlepas episode terakhir tu meh tengok video kt bawah ni.





ok bye....
wassalam...... ^^

Wednesday, December 28, 2011

B2ST announces 2012 world tour including Philippine stop



Filipino "B2UTIES" (as B2ST fans are called) surely have something to look forward to in 2012 as Cube Entertainment, B2ST's management company, announced a 21-city world tour for the boys come 2012, including a stop in the Philippines! B2ST is composed of members Doo Joon, Hyun Seung, Jun Hyung, Yoseob, Ki Kwang, and Dong Woon and are popular for K-Pop hits including "Shock", "Breath", "Beautiful", and "Fiction".

During a special press conference held at the Lotte Hotel in Seoul last December 26, Cube Entertainment announced this exciting news along with some details about the tour. They expressed that over US$200 million has been invested in the tour which guarantees a spectacular show complete with LED screens, top-of-the-line video equipment, and even 3D effects. Yoseob, one of the group's main vocalists, was quoted as saying "I am proud that B2ST will be able to perform in other countries not just in Korea." It is clear that Cube Entertainment is expanding B2ST's reach in 2012 as K-Pop continues to take over the world.

The world tour includes cities such as Seoul, Berlin, London, Spain, New York, Los Angeles, San Francisco, Vancouver, Toronto. Singapore, Bangkok, Shanghai, and countries including Taiwan, Indonesia, Hong Kong, the Philippines and Japan. More cities and countries are still in discussion and may be added to the list.


credit: yahoo

Justin Bieber gives childhood friend, Ryan Butler, a Mustang?


Music star Justin Bieber gave his childhood friend a new car for Christmas.

Ryan Butler became the proud owner of a two-door Ford Mustang convertible this holiday season. The car is valued at roughly $34,000.

"Justin got me a present. #swag!!!," Butler tweeted after receiving his surprise.

Bieber also tweeted about spending the holidays with his family in Canada, although he kept quiet about his gift to Butler.

"Spending time with family—feels really good. Going to get to see these smiles on Christmas" he wrote.
Bieber, 17, and Butler grew up together in Stratford, Ontario. Butler made a cameo appearance in the music video for Bieber’s 2009’s song for his hit song ‘One Time.’

In September, Bieber rented out the Staples Center in Los Angeles to enjoy a romantic evening with his girlfriend, singer/actress Selena Gomez.

After they attended a Demi Lovato concert at the Nokia Theater, he took Gomez through the underground tunnels which connect the theater to the Staples Center.

Once inside, they had a candlelit dinner catered by the Lexus Club. Gomez was then surprised when the film Titanic (1997) played on the screen.



p/s: justin ni kaya sampai dye boleh beli kereta dekat kwn dye. fuhh dasyat kau justin.... mcm mana klu hari raya kami 2012 nanti ko belikan kitaorang kereta BMW sowang sebijik. ok gk. kan ko suka bagi hadiah..... ekeke ^^

credit: thecelebritycafe

Tuesday, December 27, 2011

Rugi Rugi......


RIBUAN kereta tersadai di Kilang Automobil Honda di Taman Perindustrian Rojana, Ayutthaya, Thailand, susulan banjir besar lalu. Honda akan memusnahkan 1,055 kenderaan yang diterima 8 Oktober lalu menerusi pendekatan mesra alam termasuk memampatkan rangka serta mengitar semula bahagian yang diperbuat daripada aluminium dan getah.


p/s: kereta dah la mahal rugi besar syarikat kereta tu ye. kesiannn... tp klu bagi kat ika pun ok gk, itu pun klu x kena banjir la. hehe.

Saturday, December 24, 2011

BHarian- Jutawan Muda




Pendapatan Park Yoochun RM31 juta

USIANYA baru menjangkau 25 tahun, namun pencapaian yang dicipta Park Yoochun barangkali mengundang cemburu mereka yang turut memburu cita-cita sebagai anak seni.

Park Yoochun berada dalam senarai lima selebriti muda yang meraih pendapatan lumayan mencecah RM31 juta (AS$10 juta) setahun, sekali gus menjadi inspirasi kepada ramai anak muda lain untuk mencipta kegemilangan sepertinya.

Tidak hanya meraih populariti di negara sendiri, Yoochun menjadi kegilaan peminat di Jepun. Ledakan populariti yang diraihnya membolehkan Yoochun menerima antara RM90,000 hingga RM100,000 untuk setiap kemunculan.

Keselesaan itu tidak diperoleh Yoochun sekelip mata. Permulaan hidupnya juga berdepan kesukaran, namun dia tidak mengalah serta berserah nasib kepada takdir.

Dilahirkan dan dibesarkan di Seoul, Korea pada 4 Jun 1985, keluarganya berhijrah ke Virginia, Amerika Syarikat (AS) pada usianya 13 tahun.

“Mereka yang berada di keliling mengandaikan penghijrahan ke AS itu akan merubah hidup saya. Mereka menyifatkan saya sebagai seorang yang bertuah.
“Mengimbas detik itu membuatkan saya tidak ingin mengulanginya lagi. Kedudukan kewangan keluarga saya parah, mendorong saya untuk bekerja keras,” katanya.

Permulaan hidup mereka yang merentasi pelbagai kesulitan memberi impak yang besar kepada jejaka yang akrab disapa Micky dan Yuchun oleh peminatnya.

Bagaimanapun, segala-galanya berubah pada 2003 apabila SM Entertainment menganjurkan satu uji bakat di AS dan Yoochun terpilih dalam sesi itu. Bersama empat ahli lain, dia menyertai TVXQ dan meraih populariti pantas hingga dilabel sebagai bintang Asia, selain raja kepada gelombang Korea.

TVXQ meraih pelbagai pengiktirafan di negara sendiri, malah Yoochun menjadi antara tulang belakang yang mengukuhkan perjalanan kumpulan itu.

Pencapaian mereka tidak hanya di Korea. Populariti pantas TVXQ menjalar di Jepun dan seminggu selepas kemunculan pertama, mereka mula menyusun pelbagai aktiviti di Negara Matahari Terbit itu.

Bakat penulisan yang dianugerahkan Tuhan mendorong Park Yoochun untuk menulis lagu, Kiss The Baby Sky yang menjadi lagu tema sebuah program berita pagi di Jepun membolehkannya menerima pendapatan lumayan.

Bagaimanapun, langit tidak selalu cerah. Pada 2009, Yoochun berdepan krisis terbesar yang mengundang pelbagai kemungkinan ketika karier seninya sedang memuncak.

Namun, kebimbangan itu beransur pergi apabila dia diberi peluang untuk memulakan sesuatu yang baru dalam karier seninya.
Dia memilih untuk bergelar pelakon dan menerusi Sung Kyun Kwan Scandal yang dijual ke beberapa negara, royalti diterimanya mencecah RM20 juta. Ia juga diangkat sebagai drama televisyen paling digemari.

Peminatnya di Jepun memberikan respons positif terhadap drama itu, sekali gus membolehkan Yoochun menerima sejumlah bayaran menerusi penjualan DVD.

Dia menerima RM951,000 untuk setiap episod drama, manakala RM380,000 lagi diterima daripada penjualan di negara luar sekali gus meletakkan Yoochun sebagai selebriti dengan pendapatan mencecah RM63 juta.

Tidak sekadar berlakon, Yoochun yang dinobat sebagai Artis Paling Popular Asia itu juga menyanyikan lagu tema untuk drama itu yang meraih pelbagai pengiktirafan dalam carta online.

Mereka juga menerbitkan album yang dijual melebihi 410,000 salinan, selain mengumpul jumlah jualan keseluruhan 780,000 salinan untuk beberapa single popular di Jepun.

Pada 2010, lebih 1.2 juta salinan album dijual yang secara tidak langsung menyumbang pendapatan lumayan kepada jejaka itu.

Pada pertengahan 2009, Yoochun bersama dua lagi anggota TVXQ, Kim Jaejoong dan Kim Junsu memfailkan saman terhadap SM Entertainment disebabkan kontrak berat sebelah.

Perbicaraan kes itu masih berjalan tetapi mahkamah membenarkan mereka untuk bergerak aktif dalam industri hiburan. Pada Oktober 2010, mereka bergabung membentuk JYJ.

Populariti yang sedia mekar itu menjadikan trio itu, terutama Yoochun sebagai rebutan pengiklan di Korea Selatan.

Sepanjang 2011, Yoochun secara individu memperoleh kontrak lumayan sebagai duta produk minuman teh jenama Tio, Nintendo Wii sempena pelancaran permainan video edisi terbaru Zelda, rangkaian pizza Black Smith dan terbaru ramen jenama Ottogi.

Bersama JYJ, Yoochun muncul dalam iklan LG Optimus Q2 dan menjadi jurucakap jenama pakaian NII, Penzal Q, rangkaian membeli belah, Lotte Duty Free dan syarikat kosmetik, Nature Republic.

PROFIL:

Nama penuh : Park Yoochun
Nama pentas : Yuchun atau Micky Yoochun
Tarikh Lahir : 4 Jun 1984
Adik Beradik : Sulung, adik lelaki bernama Park Yoohwan
Drama TV bersiri : Sungkyunkwan Scandal dan Miss Ripley
Iklan komersial: Minuman teh Tio, Black Smith Pizza, Nintendo Wii untuk edisi terbaru Zelda dan ramen Ottogi
Pencapaian Individu (Lakonan): Anugerah Pelakon Baru Lelaki Terbaik, Anugerah Artis Pilihan Internet dan Anugerah Pasangan Pilihan di KBS Drama Awards 2010,Anugerah Pelakon Lelaki Paling Popular, 47th Baeksang Arts Awards (2011), Anugerah Pelakon Popular di Asia dan Pelakon Lelaki Terbaik di Seoul International Drama Awards 2011
Album bersama JYJ: The Beginning [Oktober 2010] mendapat tempahan 500,000 unit dan In Heaven [ September 2011] mendapat tempahan 300,000 unit

Wednesday, December 21, 2011

Pearl Milk Tea?? dh mcm Teh Ais je.....

Assalammualaikum...

harini ika nak kongsi pasal Pearl Milk Tea dengan korang. dengar mcm sedap tp tulaa ika tengok mmg sebijik mcm Teh Ais jew. cuma kena tambah pearl tu je. untuk pengetahuan korang pearl milk tea tu dh popular dekat taiwan malah orang korea pun suka minum benda tu. x silap ika laa...tp klu silap tolong betulkan ye. hehe

tengok je pearl milk tea tu mmg senang nak buat. cuma kena ada 4 bahan ja. susu + teh + gula + pearl.
senang nak buatkan. cara nak buat tu buat je seperti mana korang pernah buat teh ais last skli tarok pearl tu and then siap r jadilaaa.... Pearl Milk Tea kan...kan... dh mcm chef la plk ika nie.

okeyh!
klu korang nak tengok lebih lanjut mcm mna orang taiwan buat pearl milk tea tu jom ushar video nih....





amacam senang je kan. dah bley buat kan...jadi tunggu apa lg jom buat sekarang...
erkk pearl plk xde. klu mcm tu xjadi la pearl milk tea ye tak. tp yang jadinya nanti teh ais je.
teh ais pun jadi lahhhhh......


wassalam....

Debaran untuk esok hari

Assalammualikum....

korang yang nak ambil result pmr esok nervous x? arghhh ika tahu sbb ika pun sama ngn korang jgk. mcm2 benda bermain di fikiran. takot,gementar, dan semualah. untuk result pmr ni hanya ika fikirkan cuma tentang nasib ika saja. x tahu la samada nasib baik ke malang. harap2 semuanya ok je.

benda2 mcm nie susah nak diramalkan sbb nasib kita hanya tuhan saja tahu. ika selalu berharap dan berdoa agar ika dapat result yang terbaik. korang pun berdoa untuk ika jgk ye. result nie kemungkinan akan memberi kesan terhadap masa depan kita. jadi klu nak masa depan tu baik kena result pun terbaik r...betul x.  hurmm takot2....

ermm...yang nie je la ika nak luahkan. dah nervous payah plk nak menaip. huhu
sekian wassalam.

Tuesday, December 20, 2011

BHarian- Harimau Muda mengaum lagi



Belasah pasukan tangga kedua Liga Australia, Central Coast Mariners 4-1

NGAUMAN sang harimau di jelajah Australia berterusan lagi. Semalam, skuad Olimpik negara menamatkan aksi siri persahabatan antarabangsa terakhir dengan nota ceria menewaskan pasukan tangga kedua Liga Australia, Central Coast Mariners, 4-1.

Walaupun tewas 0-1 dalam pertemuan pertama menentang Mariners sebelum ini, anak buah Ong Kim Swee kembali mempamerkan aksi mantap apabila membelasah pasukan itu menerusi jaringan Ahmad Fakri Saarani, Thamil Arasu dan dua gol daripada penyerang berbakat, Ahmad Hazwan Bakri.

“Sudah tentu saya berpuas hati dengan keputusan ini. Mariners menurunkan enam pemain utama mereka ketika kita tewas 0-1 dalam perlawanan pertama sebelum ini.

“Kita mempamerkan aksi yang cukup baik dan semua pemain mempamerkan disiplin tinggi dan penuh rasa tanggungjawab serta mengikut segala arahan diberi,” kata Kim Swee ketika dihubungi, semalam.

Dalam perlawanan itu, skuad B-22 negara turut menurunkan kesebelasan utama dengan meletakkan Izham Tarmizi (Roslan) sebagai penjaga gol.

Ketika ditanya mengenai prestasi Fakri, Thamil dan Hazwan, pengendali berasal dari Melaka itu menegaskan satu perlawanan belum mencukupi untuk menilai mereka namun ketiga-tiga menunjukkan aksi positif.
“Saya harap Fakri akan lebih kerap bermain bersama pasukan baru untuk mempertajamkan sentuhannya. Kami juga akan buat perancangan memperbaiki kemampuan Hazwan dan Thamil. Saya percaya berdasarkan aksi ditunjukkan pemain ini, kita mampu terus mencapai kejayaan selepas ini,” katanya.

Monday, December 19, 2011

miss A’s Suzy gets praised for her respectful manners



miss A‘s Suzy has caught the attention of staff and co-stars alike for her respectful manners on KBS‘s ‘Invincible Youth 2‘.

During a recent recording for the show, the G8 members took part in making ‘kimjang‘ (winter kimchi) for the first time in their lives. The members intended to make 100 heads of kimchi to share with the village elderly in the spirit of the holiday. After completing the task, they were asked to vote on what they thought of each another.

Everyone chose Suzy to be the most diligent, praising, “Suzy worked really hard on the kimjang even when the cameras stopped rolling.”

According to them, Suzy treated the elderly with respect and even called some of them ‘mother’ when the cameras were off, massaging their shoulders and arms after a hard day’s work.

Netizens commented, “Suzy’s heart is as pretty as her face,” “I’d love to have a daughter like that,” and “She looks like she’d be coy, but she has a great personality.”

The full episode airs on December 17th at 11:05 p.m. KST.



source: allkpop

B2ST’s Yoseob voted as most “huggable” in recent poll



B2ST‘s Yoseob was voted as the star that fans wanted to hug most in a recent poll.

To celebrate the unofficial ‘Hug Day’ in Korea, SNS site UFO Town recently held a poll asking “The star I want most to give me a warm hug during the cold winter.”

Yoseob received 25% of the votes, with B1A4‘s Jinyoung and Baro coming in at 2nd and 3rd respectively. Meanwhile, INFINITE‘s L got 4th. As for the runner-ups, TEEN TOP‘s L. Joe, F.T. Island‘s Hongki, Boyfriend‘s Young Min, and T-ara‘s Hyomin also received a lot of votes.

The poll ran from November 17th to December 11th, earning a total of 1200 votes through text messages.



source: allkpop

Saturday, December 17, 2011

Penjelasan Tentang Biodata

Assalammualaikum semua...sihat? klu sihat Alhamdulillah...

ermm hari ika nak jelaskan tentang biodata yg korang pernah kumpul sewaktu kecik2 dahulu. korang pernah menulis biodata sendiri kan...pastu siap mintak lg biodata kawan2. wahh teringat lg masa tu. agak menjadi kenangan la jgk sbb seronak nak tahu tentang kawan sendiri. benda2 mcm ni selalu berlaku sewaktu sekolah rendah. tp kadang2 time sekolah menengah pun ada jgk orang mintak lg biodata kan. ok meh ika nak jelaskan sedikit kenapa dulu2 korang suka sngt kumpul biodata nihh. jom tengok :

  • Nama Penuh (untuk mengingati nama penuh kawan)
  • Tarikh Lahir (supaya kita ingat hari jadi kwn...lepas tu boleh buat suprise kan)
  • Tempat Lahir (nak tahu samada kawan sama hospital dgn kita atau x)
  • Minuman Kegemaran (nak tahu kwn suka minum apa. kot2 kwn letih bley korang sedia air untuk dia)
  • Alamat Rumah (bley ajak gi jalan2)
  • No.Telefon (hantar mesej tanya buat apa)
  • Makanan Kegemaran (mana taw klu kwn tersedak nasi sbb makanan korang offer x sedap)
  • Warna Pilihan (nak tahu sebab bley bg hadiah yang sesuai)
  • Cita2 (mna taw satu hari nanti korang satu kerja dengan dye)
  • Hobi (yang ni bley gi lepak kt mna2 buat aktiviti bersama)
  • Impian (nak tahu samada kwn hidup bahagia ke x)


erkk.... betul x apa yang ika senaraikan ni sama dalam biodata korang. hampir sama kan.
mcm ni la korang tulis dlm biodata tu kan. mmg seronok bila dah tahu tentang kawan. tambah2 lg bila ada persamaan antara korang dgn kwn korang dlm biodata tu mesti riuh rendah punya....


hurmm sebenarnya ika ni xpandai nak tulis entry2 yang menarik mcm korang tu. ika tulis apa yg naik dlm otak jaa. tp bila dh tulis tu korang baca mesti bunyi macam budak2 sekolah rendah yang tulis. yaa itu la ika...


sekian...wassalam...

Friday, December 16, 2011

Facebook- Video Buat Peringatan


Nyanyian yang mengejutkan penonton, nasihat hijab untuk para wanita. Berhijablah wahai wanita-wanita Islam sesungguhnya kebaikan menanti kamu. Jangan takut dan jangan segan kecantikan itu pasti bersama.
 
 
 
p/s terharu jugak dengar pemuda ni nyanyi. macam syahdu rasanya.

BHarian- Kiamat 2012?


SINAR 2012 bakal menjengah 21 hari lagi. Namun, biarpun bayangnya belum kelihatan,
kehadiran 2012 itu sudah dipalit pelbagai ramalan, termasuk yang menggerunkan - dunia bakal ‘kiamat.’

Malah ada yang melemparkan dakwaan kemungkinan tarikh ‘kiamat’ itu bakal berlaku pada hari Jumaat, 21 Disember 2012.

Wednesday, December 14, 2011

saja kata pakwe baru.... padahal....

Assalammualaikum...
huh lama tidak mengupdatekan diri..... rasa mcm dh tersisih dari korang je.
erkk betul ker ika ni x diperlukan...hurmm touching japp...

ok kita sambung dengan entry baru2 ni ika tulis. ika ada citer samada 
korang percaya x lelaki tu bf ika dan ika rasa mesti ramai yang x percaya betul x... 
yelaa hensem giler kot. 
mna nak layak jika dibandingkan ika dgn dye... kan kan...

klu korang nak tahu lelaki tersebut pernah berlakon dlm k-drama
"God Of Study".
tp drama ni belum pernah ada kt tv kita laa... cuma ada kat korea je kott...
korang yang rajin2 search tentang k-drama mesti pernah tonton drama ni. 
ika belum habis lagi tengok citer dye. klu nak tengok sila klik SINI 
cuma tekan dekat watch god of study online free jeeee... ok ^_^

erkk lupa nak tunjuk gambar lelaki tu...haaa ini dye...





haaa mcm mana percaya x ni bf ika...hahaha mesti x. kan kan...
nama sebenar Yoo Seung Ho. 
klu berkenan gmbr dye cepat2 copy kt internet ye. memang hensem...


gmbr k-drama yang dye berlakon tu adalah seperti ini....





jadi bagi sesiapa yang belum tengok lg citer dye
sila klik yang ika suruh klik td.
okeyh bye...

wassalam...

Monday, December 12, 2011

Percaya tak?


PERCAYA X NI PAKWE BARU IKA. hahaha.... 
hensemmm, muka ala2 korean gituu... mesti ada yang x percaya kan kan.
klu kenal sila ckp, tp klu x kenal buat2 percaya je laa...

Friday, December 9, 2011

Acha Septriasa- Tentang Kita



Seandainya saja kau bisa mengerti
Apa mau aku sekali ini
Mungkin aku takkan merasa bersalah
Karena telah putuskanmu

Cinta memang tak bisa ditebak
Jalannya membuatku bingung selalu
Karena sekali tersakiti
Pasti hilang sudah cinta itu jadi benci
Sia-siakah ini tak tau pasti
Akankah berubah nyatanya rasaku tetap sama
Masihlah sama terhadap kamu sayang

Wednesday, December 7, 2011

Borink

Assalammualaikum....

"argghhh" inilah perkataan pertama yg ika nak tulis. korang rasa ape dah jadi.
yaaa.... ika sedang borink. asyik duduk rumah mengadap computer xpun tengok tv layan citer korea. bila dah terlalu borink rasa nak tidur je seharian. dah mcm orang xde keja nak buat. tu pun ade sebenarnya kena basuh kain hahax... kantoi. 


okeyh ika dh luahkan perasaan ika sepanjang cuti sekolah ni. korang pulak?
mesti setiap individu mempunyai aktiviti yang berlainan dan mungkin ada yang sesetengah borink mcm ika jugak. betul x.
bila dah borink rasa mcm nak buat sesuatu yang happy je supaya hilang mood borink tu. agak2nye ape yer....ermmm banyak sebenarnya. klu ika, ika nak keluar jalan2 dengan kawan pastu klu keluarga ika x sibuk teringin nak ajak diorang gi holiday. itu pun klu tercapai la. sbb sekarang ni x semua orang ada free time.




selain itu, borink pun membuatkan kita rasa macam letih je biarpun x buat ape2. mesti ada yang makan tido makan tido je. erkk ade ke x. klu ade mmg dah parah ni. takot bila badan dah x jaga naik pulak berat badan nanti. tp klu korang pandai jaga pemakanan mesti slim je.

x mcm ika nak kata kurus x nak kata gemuk pun x. cuma sederhana ja. itu pun ika belum timbang berat badan lg. klu mmg berat badan ika dh naik habisss la ika menangis x berlagu malam ni angkara cuti sklh punya pasal. narhh tuduh cuti punya hal. erkk baik korang jgn jadi mcm ika. dh naik gila dh nie.





okeyh sebelum penyakit gila ika berlarutan.
baik ika publish post dulu dgn ucapan.....


bye...wslam...


wordless wednesday 8# Aneh


Tuesday, December 6, 2011

BHarian- James Bond selar Kardashian

BINTANG TELEVISYEN... Kim, Khloe dan Kourtney mendapat berjuta dollar hasil rancangan realiti ‘Keeping Up With The Kardashians’ dan yang terbaru, ‘Kourtney And Kim Take New York.’ 
 
 
MEREKA memperolehi pendapatan berjuta dollar hanya dengan menyiarkan cara hidup mereka dalam rancangan realiti di televisyen untuk tontonan umum.

Tapi ada seorang yang langsung tidak tertarik dengan keluarga Kardashian.
Danial Craig telah melancarkan kata-kata kesat mengenai keluarga itu, yang diketuai oleh Kim Kardashian dalam satu temuramah dengannya yang disiarkan dalam majalah GQ.

Bintang James Bond melabelkan keluarga itu ‘bodoh’ dan mengkritik sesiapa yang ‘menjual’ diri dan kemudian mahukan privasi dalam hidup mereka.

Craig yang berjaya menyembunyikan perkahwinannya dengan Rachel Weisz pada musim panas, memberitahu majalah GQ edisi Januari, “Saya rasa banyak yang boleh diperkatakan mengenai perkara peribadi anda.

“Ia bukan mengenai rasa takut untuk mendedahkan emosi anda di mata umum atau me-ngenai siapa diri anda dan apa yang anda percaya. Tapi bila anda mula menjual, jadi tiada apa lagi yang tinggal.

“Anda tidak boleh beli balik, anda tidak boleh beli balik privasi itu. Oh, saya mahu bersendirian. Bodohlah. Kita semua sudah masuk dalam ruang tamu dia. Kita semua ada di saat dia bersalin. Dia yang filemkan untuk tontonan kita dan tunjuk uri dia dan sekarang dia mahukan privasi?”

Bercerita mengenai Kardashian, Craig berkata, “Lihatlah keluarga Kardashian.
Mereka bernilai berjuta-juta dollar. Saya tak rasa mereka seteruk itu pada asalnya, tapi lihatlah mereka sekarang.

“Anda tonton dan mula terfikir, ‘Jadi, maksud awak, apa yang perlu saya buat adalah berlagak macam orang bodoh di hadapan televisyen dan mereka akan bayar saya berjuta dollar.’

“Saya bukan mahu menghakimi - ah, saya menghakimi sebenarnya.”




Craig juga bercerita mengenai perkahwinannya dengan Rachel. Walaupun dia berjaya menyembunyikan perkahwinan mereka daripada diketahui umum, dia tidak merasa seperti telah menang.

Katanya, “Kami berjaya menyembunyikannya. Kami adakan majlis tertutup dan saya berterima kasih kepada ramai orang. Tapi itulah maksudnya, kami buat demikian atas alasan peribadi.

“Kerana kami tidak mahu ia gagal, sebab ia seperti berkongsi rahsia. Itulah
sebenarnya, berkongsi rahsia. Dalam minda saya, rahsia adalah rahsia.”

Craig juga keberatan bercerita mengenai upacara perkahwinannya. Dia berkata, “Saya dilamun cinta. Saya sangat bahagia dan setakat ini sajalah yang saya berani kata.

Perjalanan hidup masih panjang dan sekiranya ada yang tak kena, saya tak mahu apa yang saya kata dilemparkan semula ke muka saya nanti.”

Aktor berusia 43 tahun ini sekarang sedang menjalani penggambaran filem James Bond yang ke 23, ‘Skyfall’. Filem terbarunya, ‘The Girl With The Dragon Tattoo’ yang diolah semula ke dalam Bahasa Inggeris akan ditayangkan tidak lama lagi.

Tetapi katanya, walaupun dia mempunyai karier yang berjaya, dia masih lagi tidak gembira mengenai beberapa perkara.

Katanya, “Sudah pasti saya tidak puas hati dengan karier saya. Saya tak tahu bagaimana untuk puas hati, mungkin itu adalah normal.

“Saya sering cuba mencari jawapan dan kadang-kadang saya tidak puas hati. Saya sentiasa mahu buat
 dengan betul cuma saya tak tahu apa jawapannya.

“Tapi apa yang pasti, saya tahu jawapannya ada di luar sana dan sangat berbaloi untuk mencarinya.”





 

Monday, December 5, 2011

Tahniah atas kejayaanya!

 
"PERDANA Menteri, Datuk Seri Najib Razak bergambar bersama ratu Skuasy negara, Datuk Nicol Ann David dan ibu bapanya, Ann Marie David serta Desmond David dalam satu pertemuan ringkas di Pejabat Perdana Menteri, Putrajaya, hari ini."
 
Tahniah atas kejayaanya merangkul tempat pertama didunia sebanyak 6kali berturut turut.
Hebat sungguh Ratu Squash negara kita nih. 
Bukan senang nak bawak Malaysia naik nama.
Oleh itu,kita patut rasa bangga menjadi rakyat Malaysia...oh yeahhhh!!


Sunday, December 4, 2011

Jom Join Me2day ^^

Assalammualaikum...
hari ni ika nak ajak korang semua warga2 malaysia yang
meminati kpop dan suka menulis isu2 baru tentang kpop
untuk join Me2day.
contohnya adalah seperti ini.


kilik gmbr untuk tumbesaran.


banyak artis2 kpop telah join laman web me2day ni.
bagi orang korea me2day merupakan twitter kedua. x silap ika r...
banyak juga orang melayu yg ika jumpa telah join me2day.
 walaupun kita orang malaysia tp kita boleh join.
selalunya me2day dikaitkan dlm bahasa korea tp klu korang nak join
korang kena ubah bahasa tu ke English taw.


mcm2 citer korang bley tulis kt situ. nak citer sekali taruk gmbr pun xper.
ekceli gmbr yg korang buh td tu akan naik dekat photo taw.
untuk themes plk korang pilih je yg mner korang nak cuma pi kt gmbr pastu 
ade dye tulis setting and then tekan setting tu. bila dh naik scroll sampai jumpa "my me2day"
klik tu dan pilih themes. senang je.


jd klu korang rasa2 mcm berminat nak join. sila klik bwh:




bye...
wslm....

Jgn kacau gua nak tido

Assalammualaikum....
tengok title kt atas tu nmpk mcm samseng pulak kan.
tp yang "gua" tu bukan ika la
tp yang ni haaa....







ika kacau John Miow tengah tido.haha siap ambil gambar lagi.
yang xtahannya bley plk Miow jelan lidah. hodoh lorh...

Friday, December 2, 2011

Mintak tolong jap....

Assalammualaikum...
hello korang2 semua.
ika nak mintak tolong bley 
tengok bawah nie

klik gmbr untuk tumbesaran. kenapa dekat senarai items ika tu dye masih
ada entry yg lama ehh
sedangkan brpe banyak dh ika letak entry baru kt blog...
contoh dye bwh ni....


ada spe2 tahu x nak ubah dekat items tu naik balik semua entry baru ika.
klu tahu tolong ajar jap ye. thx

wslm

Wednesday, November 30, 2011

Beast- Because of you ost (My Princess)



Jokeumsik dakasuhbolgae nul wihae utsuhbolgae
Baby girl oh my baby girl yeah
Ahjikeun ahnin chukhaedo uhnjankan utsobolge
Baby girl oh I know nuhdo nal wonhae
Doogeun doogeun maeun sulraego
Jakujaku nuhman saengkakna
Maleun ahn heado aljeana

Nuh ddaemooningul, nuh molreulnungul
Nah mail nul bwado bwado bogoshipuh wae eerea
Sarangeeragul, nan mollaratdungul
Eejaeya aljana, na golbaekhalge my girl
Neu jigeum cheorunman, itsuh jwo oh my shiny girl
Baby baby want you want you girl
Sarangingabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah
Baby baby want you want you girl
Saranghanabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah

Salmeosi dagawajulae
Nal bwomeon utsujulrae
Bay girl oh my baby girl yeah
Ahjikeun ahnirahaedo
Unjaengan utsuhjulrae
Baby girl oh you know
Na man aljana
Doogoon doogoon maeun sulraego
Jakujaku nuhman saengkakna
Eerun nun nae mam aljanah

Nuh daemooningul
Nuh molreulnungul
Nan maill nul bwado bwado
Bogoshipuh wae errea
Sarangeerangul
Nan mollaratdungul
Eejaeya aljana
Na gobaekhalgae, my girl
Nuh jigeum cheorunman
Itsuh jwo, oh my shiny girl

Nuhraneun ahkyungreul sugo bwarabonun saesang
Modungae yeopuhboeo nuhmoo ahreumdawoah
Eerun pyemeon jal ahnhanun style eejiman
Nul bwomeon nado molrea naohnun maeeji mwo
Huh huh gaseumi ddugeuwoah daechoong
Baekdo jungdo dweanun guh gateh
Tuljiki jikjeoneh poongsuhn cheorum
Jacco keojinun maeumrul uhsuh gajeogajwo (nuh ddaemooningul)

Nuh daemooningul
Nuh molreulnungul
Haroojongil ahmoogutdo halsu uptsuh Uhddokhae
Algo itnungul, sarangeerangul
Nae geoteh itsuhjo nae sojoonghan nun, my girl
Na eejae nuhman barabolgae oh my shiny girl

Baby baby want you want you girl
Sarangingabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah
Baby baby want you want you girl
Saranghanabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah

Monday, November 28, 2011

love quotes for my friend's ex boyfriend

Assalammualaikum...

dulu ada satu entry yang ika tulis bahawa ika akan siasat
kenapa bf kwn ika curang ngn dye kan. SINI
untuk pengetahuan korang kes ni memang dh selesai. 
dan mereka berdua dah break.
tapi masih ada something yg agak sukar diterima lg.


oleh itu ika bagi sedikit pengajaran dari "love quotes" 
untuk kwn ika dan ex-bf dye. korang pun boleh ambil ye.


if you love someone, let him know that he is not confused the relationship between you and him. but if you love him when you love someone else, please let him go slowly so that he would not hurt for you. possible after doing so you can be friends with him. perpatah says that "if you are mate, then it would not be where" -Zalikha


p/s: nak copy tekan ctrl-c ye. tapi nama ika jgn gatal buang. penat2 ika cari idea.

Saturday, November 26, 2011

"GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"

Assalammualaikum...
hello semua x sangka akk Irine nak buat Giveaway. hehe
klu tengok hadiah pun dh mmg nampak lumayan. nak tahu apa yg lumayaNnya?
cekidaut!


1 set of Miracle Tabs

perghh mmg miracle sungguh r hadiahnya. sangat2 lumayan.

sebab kenapa ika nak sangat miracle tabs kerana ramai yang dh try product ni pada wajah
mereka dan ternyata ia berkesan. kesannya dapat menghasilkan kulit yg cantik,gebu,putih dan
berseri-seri. itu yang membuatkan ika idam2kan Miracle Tabs nih. :)


Tarikh Tutup: 2nd Dicember 2011

nak join klik gambar tersebut.



DONE!!!

Thursday, November 24, 2011

Octopus crawls out of water and walks on dry land


waa daripada duk dalam air terus boleh ke darat. sempoi r sotong ni.
tapi erkk geli jgk ye.

Wednesday, November 23, 2011

wordless wednesday 7#


BHarian- Sekolah Menengah Vokasional dinaik taraf kolej 2013

KUALA LUMPUR: Sebanyak 78 sekolah menengah vokasional akan dinaiktaraf menjadi kolej vokasional menjelang 2013, kata Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi.

Beliau memberitahu Dewan Rakyat hari ini bahawa kurikulum vokasional dirombak secara komprehensif supaya mencapai standard yang memenuhi keperluan pasaran kerja dan pasaran semasa.
"Sebagai permulaan, 15 sekolah menengah vokasional telah dikenal pasti untuk dijadikan program rintis mulai tahun depan," katanya ketika menjawab soalan Datuk Noraini Ahmad (Parit Sulong-BN) yang bertanya bilakah kementerian akan menukarkan status sekolah vokasional kepada kolej vokasional sebagai sebahagian usaha memantapkan lagi sistem pendidikan negara.
Mohd Puad berkata, kesemua pelajar yang mengikuti pengajian di kolej vokasional ini akan mengikuti pengajian selama empat tahun, meliputi 70 peratus kemahiran dan 30 peratus akademik.

Pelajar yang menamatkan pengajian di kolej ini akan mendapat diploma vokasional kerana mengikuti kursus selama lapan semester (empat tahun).

“Pelajar sekolah menengah Tingkatan Satu hingga Tiga yang mengikuti peringkat Program Asas Vokasional (PAV) akan diberi sijil Tahap Dua,” katanya.

Mohd Puad berkata, antara 15 sekolah perintis yang terbabit adalah, Sekolah Menegah Kebangsaan Vokasional Shah Alam, Sekolah Menengah Kebangsaan Vokasional Kluang dan Sekolah Menegah Kebangsaan Teknik Datuk Seri Mohd Zin.
Pada 2013, sebanyak 150 sekolah akan dipilih untuk mengikuti program asas vokasional yang membabitkan 9,450 orang pelajar, katanya. - BERNAMA



p/s: pada sesiapa yg masuk sekolah untuk 2013 mmg hebat laa sbb sklh korang dh dpt gelaran "Kolej" ika baru "SMK". tp bukan vokasional la. smk ampang,alor setar. teheee :)


ika nak tanya korang. korang semua dh join says.my? klu belum lagi meh join sekarang. says.my lebih kurang mcm churp churp laa.... kita boleh mendapatkan reward darinya. best taw... nak join klik SINI

bye... Assalammualaikum... ^_^

Tuesday, November 22, 2011

Satu Gereja Memeluk Islam

Ada seorang pemuda Arab yang baru saja menyelesaikan bangku kuliahnya di Amerika. Pemuda ini adalah salah seorang yang diberi nikmat oleh Allah berupa pendidikan agama Islam bahkan dia mampu mendalaminya. Selain belajar, dia juga seorang juru dakwah Islam.
Ketika berada di Amerika, dia berkenalan dengan salah seorang Nasrani. Hubungan mereka semakin akrab, dengan harapan semoga Allah s.w.t. memberinya hidayah masuk Islam.

Pada suatu hari mereka berdua berjalan-jalan di sebuah perkampungan di Amerika dan melintas dekat sebuah gereja yang terdapat di kampung tersebut. Temannya itu meminta agar dia turut masuk ke dalam gereja.

Mula mula dia keberatan, namun karena desakan akhirnya pemuda itu pun memenuhi permintaannya lalu ikut masuk ke dalam gereja dan duduk di salah satu bangku dengan hening, sebagaimana kebiasaan mereka. Ketika paderi masuk, mereka serentak berdiri untuk memberikan penghormatan lantas kembali duduk. Di saat itu, si paderi agak terbeliak ketika melihat kepada para hadirin dan berkata,

“Di tengah kita ada seorang Muslim. Aku harap dia keluar dari sini.”

Pemuda Arab itu tidak bergerak dari tempatnya. Paderi tersebut mengucapkan perkataan itu berkali-kali, namun dia tetap tidak bergerak dari tempatnya. Hingga akhirnya paderi itu berkata,

“Aku minta dia keluar dari sini dan aku menjamin keselamatannya.”

Barulah pemuda ini beranjak keluar. Di ambang pintu, pemuda bertanya kepada sang paderi,

“Bagaimana anda tahu bahwa saya seorang Muslim?”

Paderi itu menjawab,

“Dari tanda yang terdapat di wajahmu.”

Kemudian dia beranjak hendak keluar. Namun, paderi ingin memanfaatkan keberadaan pemuda ini dengan mengajukan beberapa pertanyaan, tujuannya untuk memalukan pemuda tersebut dan sekaligus mengukuhkan ugamanya. Pemuda Muslim itupun menerima tentangan debat tersebut. Paderi berkata,

“Aku akan mengajukan kepada anda 22 pertanyaan dan anda harus menjawabnya dengan tepat.”

Si pemuda tersenyum dan berkata,

“Silakan!”

Sang paderi pun mulai bertanya,

“Sebutkan satu yang tiada duanya,
dua yang tiada tiganya,
tiga yang tiada empatnya,
empat yang tiada limanya,
lima yang tiada enamnya,
enam yang tiada tujuhnya,
tujuh yang tiada lapannya,
lapan yang tiada sembilannya,
sembilan yang tiada sepuluhnya,
sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh,
sebelas yang tiada dua belasnya,
dua belas yang tiada tiga belasnya,
tiga belas yang tiada empat belasnya.”


“Sebutkan sesuatu yang dapat bernafas namun tidak mempunyai roh!


Apa yang dimaksud dengan kuburan berjalan membawa isinya?


Siapakah yang berdusta namun masuk ke dalam syurga?


Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah namun Dia tidak menyukainya?


Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dengan tanpa ayah dan ibu!”


“Siapakah yang tercipta dari api, siapakah yang di azab dengan api dan siapakah yang terpelihara dari api?


Siapakah yang tercipta dari batu, siapakah yang diazab dengan batu dan siapakah yang terpelihara dari batu?”


“Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dan dianggap besar! Pohon apakah yang mempunyai 12 ranting, setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah naungan dan dua di bawah sinaran matahari?”

Mendengar pertanyaan tersebut, pemuda itu tersenyum dengan keyakinan kepada Allah.

Setelah membaca Basmalah dia berkata,

-Satu yang tiada duanya ialah Allah s.w.t..
-Dua yang tiada tiganya ialah Malam dan Siang. Allah s.w.t. berfirman, “Dan Kami jadikan malam dan siang sebagai dua tanda (kebesaran kami).”(Al-Isra’: 12).
-Tiga yang tiada empatnya adalah kesilapan yang dilakukan Nabi Musa ketika Khidir menenggelamkan sampan, membunuh seorang anak kecil dan ketika menegakkan kembali dinding yang hampir roboh.
-Empat yang tiada limanya adalah Taurat, Injil, Zabur dan al-Qur’an.
-Lima yang tiada enamnya ialah Solat lima waktu.
-Enam yang tiada tujuhnya ialah jumlah Hari ketika Allah s.w.t. menciptakan makhluk.
-Tujuh yang tiada lapannya ialah Langit yang tujuh lapis. Allah s.w.t. berfirman, “Yang telah menciptakan tujuh langit berlapis-lapis. Kamu sekali-kali tidak melihat pada ciptaan Rabb Yang Maha Pemurah sesuatu yang tidak seimbang.” (Al-Mulk: 3).
-Lapan yang tiada sembilannya ialah Malaikat pemikul Arsy ar-Rahman. Allah s.w.t. berfirman, “Dan malaikat-malaikat berada di penjuru-penjuru langit. Dan pada hari itu delapan orang malaikat men-junjung ‘Arsy Rabbmu di atas (kepala) mereka.” (Al-Haqah: 17).
-Sembilan yang tiada sepuluhnya adalah mu’jizat yang diberikan kepada Nabi Musa yaitu: tongkat, tangan yang bercahaya, angin topan, musim paceklik, katak, darah, kutu dan belalang.
-Sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh ialah Kebaikan. Allah s.w.t. berfirman, “Barang siapa yang berbuat kebaikan maka untuknya sepuluh kali lipat.” (Al-An’am: 160).
-Sebelas yang tiada dua belasnya ialah jumlah Saudara-Saudara Nabi Yusuf .
-Dua belas yang tiada tiga belasnya ialah Mu’jizat Nabi Musa yang terdapat dalam firman Allah, “Dan (ingatlah) ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman, ‘Pukullah batu itu dengan tongkatmu.’ Lalu memancarlah daripadanya dua belas mata air.” (Al-Baqarah: 60).
-Tiga belas yang tiada empat belasnya ialah jumlah Saudara Nabi Yusuf ditambah dengan ayah dan ibunya.

Adapun sesuatu yang bernafas namun tidak mempunyai roh adalah waktu Subuh. Allah s.w.t. ber-firman, “Dan waktu subuh apabila fajarnya mulai menyingsing.” (At-Takwir: 18).

Kuburan yang membawa isinya adalah Ikan yang menelan Nabi Yunus AS.

Mereka yang berdusta namun masuk ke dalam syurga adalah saudara-saudara Nabi Yusuf , yakni ketika mereka berkata kepada ayahnya, “Wahai ayah kami, sesungguhnya kami pergi berlumba-lumba dan kami tinggalkan Yusuf di dekat barang-barang kami, lalu dia dimakan serigala.” Setelah kedustaan terungkap, Yusuf berkata kepada mereka, ” tak ada cercaan terhadap kamu semua.” Dan ayah mereka Ya’qub berkata, “Aku akan memohonkan ampun bagimu kepada Rabbku. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (Yusuf:98)

Sesuatu yang diciptakan Allah namun tidak Dia sukai adalah suara Keldai. Allah s.w.t. berfirman, “Sesungguhnya sejelek-jelek suara adalah suara keledai.” (Luqman: 19).

Makhluk yang diciptakan Allah tanpa bapa dan ibu adalah Nabi Adam, Malaikat, Unta Nabi Shalih dan Kambing Nabi Ibrahim.

Makhluk yang diciptakan dari api adalah Iblis, yang diazab dengan api ialah Abu Jahal dan yang terpelihara dari api adalah Nabi Ibrahim. Allah s.w.t. berfirman, “Wahai api dinginlah dan selamatkan Ibrahim.” (Al-Anbiya’: 69).

Makhluk yang terbuat dari batu adalah Unta Nabi Shalih, yang diazab dengan batu adalah tentara bergajah dan yang terpelihara dari batu adalah Ashabul Kahfi (penghuni gua).

Sesuatu yang diciptakan Allah dan dianggap perkara besar adalah Tipu Daya wanita, sebagaimana firman Allah s.w.t.? “Sesungguhnya tipu daya kaum wanita itu sangatlah besar.” (Yusuf: 28).

Adapun pohon yang memiliki 12 ranting setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah teduhan dan dua di bawah sinaran matahari maknanya: Pohon adalah Tahun, Ranting adalah Bulan, Daun adalah Hari dan Buahnya adalah Solat yang lima waktu, Tiga dikerjakan di malam hari dan Dua di siang hari.

Paderi dan para hadirin merasa takjub mendengar jawapan pemuda Muslim tersebut. Kemudian dia pun mula hendak pergi. Namun dia mengurungkan niatnya dan meminta kepada paderi agar menjawab satu pertanyaan saja. Permintaan ini disetujui oleh paderi. Pemuda ini berkata,

“Apakah kunci syurga itu?”

Mendengar pertanyaan itu lidah paderi menjadi kelu, hatinya diselimuti keraguan dan rupa wajahnya pun berubah. Dia berusaha menyembunyikan kekuatirannya, namun tidak berhasil. Orang-orang yang hadir di gereja itu terus mendesaknya agar menjawab pertanyaan tersebut, namun dia cuba mengelak. Mereka berkata,

“Anda telah melontarkan 22 pertanyaan kepadanya dan semuanya dia jawab, sementara dia hanya memberi cuma satu pertanyaan namun anda tidak mampu menjawabnya!”

Paderi tersebut berkata,

“Sesungguh aku tahu jawapannya, namun aku takut kalian marah.”

Mereka menjawab,

“Kami akan jamin keselamatan anda.”

Paderi pun berkata,

“Jawapannya ialah: Asyhadu An La Ilaha Illallah Wa Wa Asyhadu Anna Muhammadar Rasulullah.”

Lantas paderi dan orang-orang yang hadir di gereja itu terus memeluk agama Islam. Sungguh Allah telah menganugerahkan kebaikan dan menjaga mereka dengan Islam melalui tangan seorang pemuda Muslim yang bertakwa.

-dipetik daripada Hayati Helwah

Monday, November 21, 2011

layan lagu best dari missA "Goodbye Baby"

Assalammualaikum....

meh ramai2 kita layan lagu best daripada kumpulan kpop
MissA.
First time dengar lagu ni memang ika naik gila sbb lagunya sedap dan tariannya menarik.

ika sungguh suka tarian mereka yang ni. memang memukau oww....
sampaikan kaki ika bergerak nak menari.
tp tulaa dh xtaw menari kena duduk diam jela kan.

tiap kali part "Goodbye baby Good bye" 
mulut ika akan bergerak untuk nyanyi. tapi part tu jela ika boleh. 
klu nak nyanyi part bhsa korea tu mmg hampehh la.

siapalah ika nak nyanyi lagu korea ni kann...betul x.
itu pun gagah juga nak nyanyi biarpun xtaw nak nyanyi mcm mana. hehehe....


ni video official "Goodbye Baby" dari miss A


klu nak tengok full tariannya yg gempak tu. meh ushar yg ni pulak


biarpun masih baru lg dalam industri musik tp miss A
memang berbakat dari segi nyanyian dan tarian.  

Suzy daripada kumpulan miss A makin lama makin improve tarian dye.
dah nampak mcm remaja yang dh matang biarpun sekarang dye berumur 18 tahun. terbaik la miss A ni. sokong miss A sampai bila2. hehe



sekian wassalam...

Pembukaan Account Youtube MissVanilla

Assalammualaikum....

hari ini ika telah membuat account youtube ika sendiri.
dlm channel ika, korang bley tengok ada video lagu artis termasuk sekali dengan gambar2
mereka. video ini memang ika buat khas untuk artis berkenaan dan juga untuk tontonan umum.
jadi sesiapa saja boleh dibenarkan tengok video ini.


 
 

 setakat ni ika baru saja mengupload 3 video.
diantaranya ialah:
 
-Irwansyah&ZaskiaSungkar (Tentang Perasaanku)
-Greyson Chance (Waiting Outside the line)
-Beast (Beautiful)
 
 
Baru saja buat account youtube tp tangan ika dh mengatal nak subscribe orang lain.
sedangkan orang lain pun belum subscribe ika lagi. hehehe...
 
klu korang sudi meh la singgah youtube ika di
 
 klu rajin sila2lah subscribe ika.
 
klu ringan tulang pula tekan button add as friend..hihi

klu murah hati pulak jemput comment ye. ^_^


 
itu je nak citer.
bye..
Wassalam....

Sunday, November 20, 2011

Justin Bieber bakal menjadi ayah?



Assalammualaikum.....

buat peminat JustinBieber. korang tahu x apa yg terjadi terhadap justin sejak baru2 ni. mesti ada yang tahu dan ada yg x tahu kan. meh ika jelas sikit tentang justin.

Mariah Yeater(org biasa) menyatakan bahawa anak yang dilahirkannya ialah anak kepada Justin Bieber. terkejut ika bila dapat tahu tentang ni. tp kes ni belum tentu lagi la samada betul ke x. Justin dikatakan ingin membuat ujian DNA untuk memastikannya. kes ni turut mendapat perhatian daripada selebriti lain dan juga para peminat justin bieber. yang bestnya Mariah Yeater medapat ancaman bunuh terhadapnya. ika rasa ancaman tu mungkin peminat justin bieber yang buat. RASA saja laa....


bawah ni ada sedikit cerita mengenai kes justin. *bahasa omputeh*



"Yesterday (16.11.11), Mariah Yeater – who claimed Justin was the father of her four-month-old son - dropped her paternity lawsuit against the 17-year-old, but her new lawyer has revealed she wants to pursue the matter out of court.

Jeffery M. Leving told Chicago's WGN-TV: "This matter is not over. Negotiations are going on right now with Bieber's counsel. There's a new legal team [in place).

"[Mariah] believes Justin Bieber is the father. We're trying to secure a private DNA test, because this case is out of control."

While the lawyer says his client still wants to pursue the matter, he wants details of any DNA test to be kept private as Mariah has allegedly received death threats over her claims the 17-year-old pop star fathered her son, who is now four months old.

Mr. Leving added: "I don't want something terrible to happen to my client or her child.

"My goal, when a DNA test is completed, is to keep everything confidential, which will be difficult if not impossible. I'm very concerned about this."




klu xpaham copy ctrl-c n paste kt google translate. hehe
sekian terima kasih... 
wassalam.....

Saturday, November 19, 2011

bertengkar dalam iphone

Assalammualaikum....

sape ada iphone angkat kaki. iphone korang boleh guna untuk bergaduh? 
x caye tengok video ni



betul ke iphone korang bley buat mcm ni. siap suruh iphone tu hantar gmbr fuck lg...
huahaha terbaik iphone ni. mmg lawak.

macam2 di fb: hahaha lawak gak bila baca

UNTUK WANITA YANG SEBOK DUK PASTE KAT WALL DIORANG PASAL HARGA HANTARAN SEMUA TUH HA BACA NIH:

Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Mat : "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..

Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".

Mat : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan..
-facebook
p/s: kepada wanita2 yg baca citer ni jgn marah noh... ini cuma citer jenaka ja.

Thursday, November 17, 2011

CANDID TIME CONTEST

aSSALAMMUALAIKUM ...

hohoho ari ni ika kena tag dengan cik syazaSaffa
bila kena tag maknanya kena join lar... huhuhu. tp kadang2 ikot mood jgk. klu ok join ler.
tp klu xberapa ok rasa malas je. nasib baik hari ni mood ok. betuah kau syaza.nyiahahaha

kali nie punya contest Tuan Rumah dye bernama Muna. comel orangnyer.

bila join pastinya letak banner dulu



Hadiahnya sangat lumayan.wuhuuuu.
nak join sila klik SINI

tarikh tutup: 13.12.2011

letak gambar plk... ermmm


geng netball 2011. peweettt...


mangsa tag.


DONE!!

lawak nama jepun

01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI heheh

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI

Wednesday, November 16, 2011

Jom Edit Photo Sampai Lebam!

Assalammualaikum...

lihat la photo ni dahulu. 
tengok la yang mana cantik sila vote nyiahahaha....


ika

jiran dibah

kucing

budak ampang

kawan mimi

Geng Netball

adibah dh kaya!

ika tembam

along n kak tris




okeyh! puas dh tengok. sila vote sekarang mana paling cantik. hehe gurau jelaaa...
cantik x photo yang ika edit nih. photo ni ika bukan edit guna camera ke hape ke tapi just guna
PhotoMania yg ada kat fb. hehe

klu korang nak gambar yang cantik2... meh klik link nih cepat2
 
 
jom edit sampai lebam!!!

wordless wednesday 6# hodoh?


nak makan kasut ka nak makan nasi?

sila klik gmbr untuk tumbesaran

Monday, November 14, 2011

Greyson Chance or Justin Bieber

Assalammualaikum....
mesti korang tertanya tanya kenapa ika buat entry pasal diorang berdua nih. ok sebenarnya di dalam kalangan kita ni ada yang suka Greyson dan ada yang suka Justin. Ada yang benci Greyson dan ada yang benci Justin. okeyh.. meh kita tengok photo diorang berdua tu dulu biar korang perhati yang mana satu korang paling minat sangat.


Greyson Chance


Justin Bieber


firstly diantara korang awal2nya mmg suka dengan si Justin tu kan dan ada jugak yang benci dye. 
apa yang buat korang suka kat dye ialah Justin berbakat,hensem,cool,smart,bergaya,pandai menari,menarik perhatian,suara sedap dan lain2 betul x. untuk yang benci dye sangat2 adalah disebabkan korang mmg x pernah suka dye,suara mcm budak2,jeles dye dgn SelenaGomez,berlagak,x hensem pun dan lain2... betul x.... mmg dh agak dah... 
makin lama gossip tentang keburukan Justin makin bertambah  kebencian korang terhadap Justin.

ok yang td tu pasal Justin. yang nie pulak pasal si Greyson tu...
Greyson tu masih baru lagi dlm industri muzik nihh. ada yang x suka si Justin tp suka dgn si Greyson. pelik jugak tp oklah untuk korang x suka si Justin tu. mengenai si Greyson, apa yang buat korang minat dgn dye ni mesti pasal dye tu comel,suara matang,bergaya,smart,hensem jgk,menarik dan tertarik dan lain2 kann... untuk yang x suka si Greyson adalah disebabkan  si Greyson ni seorang yang masih budak,x bergitu kacak,ada kekurangan,bakat xmenyerlah dan lain2... kann...kan.. budak baru nak katapun.

korang seolah olah pilih kasih diantara Greyson Chance dan Justin Bieber
tengok macam ika. mmg ika mengaku yang ika minat Justin Bieber dulu. nak tahu sebabnya. sebabnya ialah Justin ni
  • berbakat
  • suara dia bagus
  • tariannya menarik
  • popular
  • boleh menang banyak award.
  • masih baru tetapi populariti dye cemerlang
  • mungkin dye ada jodoh dye selena gomez 
  • hensem

tengok..ika selalu pandang Justin dari segi positif. kata perpatah "buang yang keruh ambil yang jernih"
argghh ayat xbley blah.

bagi si Greyson Chance pulak. ika minat jugak dengan dye ni sebab
  • suara dye bagus dari lady gaga... *hahaha..mmg pun*
  • berbakat
  • pandai main piano
  • kecil2 cili padi tp popular
  • boleh menang banyak award nanti
  • comel
  • mesti ramai yang minat dye nanti.


tengok lagi... ika mmg x pilih kasih antara mereka berdua dan terbukti jugak yang ika minat kedua duanya. sebab? sebab mereka berbakat itu jaa.... ini hanyalah dari sudut pandangan ika. klu pandangan korang tu ika xtahu laa. sebab korang ada hak nak suka sape2 pun.

untuk itu. korang minat la sape2 pun selagi korang mampu. hanya itu yang boleh ika katakan.

sekian wassalam....

macam mana boleh minat missA pulak nihh

Asslammualaikum.....
sebelum tu korang tengok dulu video miss A nih

miss A Bad Girl Good Girl


waarghhh mcm mana ika boleh minat missA nihh. sebelum ni langsung
ika x pandang missA. maybe sbb time tu mereka x popular lg kot. agaknya la kann...
tp bila ika tengok drama korea DreamHigh tu bley plk berkenan kt Suzy MissA tuh.
layan dulu gambar Suzy



itu gambar dlm DreamHigh. klu nak tengok gambar sebenar dye. haa ini dye... 



 cantik kan Suzy nihh.teringin nak jadi seperti dye.


klu korang nak tengok gambar Suzy dgn group dye jap ika nak tunjuk
 haa ni dye.....


waahh group mereka sempoii r. cantek2 belaka. terutama sekali si Suzy..hehe


Disebabkan ika suka tengok drama korea DreamHigh sbb tu ika
boleh minat group missA. minat missApun disebabkan suzy je... huahahaha...
haaa kepada sesiapa yang belum lagi tengok drama korea DreamHigh sila2 lah tengok ye...
best jalan cerita dye. watak utama mesti la Suzy....hehehe


Dream High
Saturday 6:30pm -8:00pm
hanya di 8tv


selamat menonton
bye..
wassalam.....



p/s: apakata daripada korang minat missA baik korang minat missV. tp missV xde group laa... solo je... *kembang semangkok*