Tuesday, December 18, 2012

No Min Woo, Park Ki Woong - Touch


  • Hey~ sweety Girl! You know it?
  • When you see my eyes, I can’t breathe
  • Cuz you so hot! cuz you so beautiful!
  • You are ma addict girl–
  • neoui nuneul bolttaemyeon-
  • nan jameul irul su eobseo Tonight
  • neoui sumgyeol neukkimyeon- nan jjarithaejil geot gata-
  • gipi ppajyeodeungeol neoege
  • nal barabwajwo salmyeosi
  • neol gatgosipeo modeungeol
  • neomu dalkomhan Girl-
  • I don’t stop nan bamsaedorok
  • ni pumeseo jami deulgo sipeo
  • chokchokhan ibsullo nae gwitgae soksagyeo
  • neol- ango sipeo-
  • You can touch! (neon- dagawa)
  • Be My Girl! (neomaneul wonhae)
  • You can fly (neon- dagawa)
  • Let me love! Give all
  • You can touch! (neon- dagawa)
  • Be My Girl! (neomaneul wonhae)
  • You can fly (neon- dagawa)
  • Let me love! Love you tonight!
  • You You make me cool
  • You You make me Hot
  • neo neoreul wonhae Baby Tonight!
  • You You make me cool
  • You You make me Hot
  • neo neoreul wonhae You can touch!
  • A to Z meoributeo balggeutkkaji You so wow!
  • dugeundugeun naemameul heundeureo
  • neoreul hyanghan naesoneul jabajwo
  • naemameul gajyeojwo
  • neoui ddeugeowojin nunbichi
  • nal nogadeulge mandeureo
  • neoui budeureoun soksagim
  • neomu dalkomhan Girl-
  • I don’t stop nan bamsaedorok
  • ni pumeseo jami deulgo sipeo
  • chokchokhan ibsullo nae gwitgae soksagyeo
  • neol- ango sipeo-
  • You can touch! (neon- dagawa)
  • Be My Girl! (neomaneul wonhae)
  • You can fly (neon- dagawa)
  • Let me love! Give all
  • You can touch! (neon- dagawa)
  • Be My Girl! (neomaneul wonhae)
  • You can fly (neon- dagawa)
  • Let me love! Love you tonight!
  • You You make me cool
  • You You make me Hot
  • neo neoreul wonhae Baby Tonight!
  • You You make me cool
  • You You make me Hot
  • neo neoreul wonhae You can touch!
  • You can touch! (neon- dagawa)
  • Be My Girl! (neomaneul wonhae)
  • You can fly (neon- dagawa)
  • Let me love! Give all
  • You can touch! (neon- dagawa)
  • Be My Girl! (neomaneul wonhae)
  • You can fly (neon- dagawa)
  • Let me love! Love you tonight!
  • You You make me cool
  • You You make me Hot
  • neo neoreul wonhae Baby Tonight!
  • You You make me cool
  • You You make me Hot
  • neo neoreul wonhae You can touch!
  • Ready to love nimameul yuhokhae
  • naemameun like a fire
  • neoreul neomu saranghandan mariya
  • Wanna come to me! Wanna come to feel!
  • One two three uridul saranghaja ibameul bultaeuja
  • neoreul hyanghan naesoneul jabajwo
  • Huh~ You can touch! You can touch!
  • Tuesday, November 13, 2012

    Full House 2

    Assalammualaikum...

    Hi peminat2 fanatik korea sekalian.
    sudah layan drama terbaru?
    Tak mungkin la korang xtahu tentang kdrama yang terbaru ni.
    Pernah dengar Full House 2 x?
    Klu pernah, kenapa x layan je drama dye. Cerita dye sangat2lah best. 
    Paling best apabila ada part2 yang kelakar. Memang ketawa sampai kering gusi.  
    Actually, drama ni x masuk TV atau Astro lg rasanya.
    Kebanyakan orang lebih suka tgk drama korea secara online. Di Viki.com , dramacrazy.net, dan di youtube viki-kdrama


    Ni lah pelakon dan serba sedikit sinopsis tentang drama Full House 2.


    credit: viki.com



    Hensemkan pelakon2 lelaki dye. Tambah2 lagi Lee Tae Ik tu. Klu sapa yang dah tengok kdrama
    ni sure cair tengok Tae Ik. hehe. Btw. klu korang nak tahu Lee Tae Ik tulaa yang berlakon dalam kdrama My Girlfriend Is Gumiho. Ada disiar dalam tv kan. Tak sangka pulak dye berlakon dalam krdrama Full house 2. ermm k lah... jangan lupa tonton drama terbaru mereka taw. Secara online ja di 



    bye2.. wslm ^^


    Saturday, November 3, 2012

    The WANTED Wants Justin Bieber Join the Group!


    British boy band THE WANTED – Max George, Jay McGuiness, Siva Kaneswaran, Tom Parker and Nathan Sykes – think Justin Bieber would fit in perfectly with them and would be a dream extra bandmate. When asked who they’d pick if they could have one more member in the group, Nathan said, “Bieber would be absolutely mint.”

    They are also convinced Justin would gain them even more female fans. The boys get sent thousands of letters and packages from their admirers but they admit not all the fan mail they receive is appreciated. Tom revealed, “One of us got sent a voodoo doll before.”



    from: Justinbieberzone.com



    Saturday, October 6, 2012

    Korean Street Style

    Assalammualaikum...

    Terbenak di hati rasa ingin mengupdate blog akhirnya ditunaikan jua biar pun
    rasa malas melanda. amboih kemain ber-jiwang2 ika nih. Hahax..
    Biasalah. dah nak start exam minggu depan kenalah pandai berbahasa sedikit
    mana taw kot2 la kan BM straight A. hahaha... *berangan

    Ok2..ika just straight to the point jelaa.
    ermm... gambar2 yang ika upload di bawah ni sebenarnya ika dapat dari laman web 
    Baju2 perempuan yang bertemakan ala2 korean memang menarik perhatian ika.
    Cantik nak habaq mai! Klu la ika pandai berfashion dgn baju2 kt bawah ni sah2 meletup paa...
    ke orang tengok pelik je. haha lantaklah asalkan ika pakai baju sudah!


    nie laa diantara fashion yang ika minat sangat. Simple But Awesome!



     Jikalau ika dapat bentuk badan sekurus mcm, memang melaram habis!
    Baju t-shirt 3 suku dipadankan dgn seluar jeans, wedges,loket dan handbag warna hitam
    hasilnya gempak kay!




    Yang ni lawa. sape2 yang berkulit putih memang padan giler r dgn baju ni.
    Baju t-shirt 3 suku berjalur melintang digayakan dgn handbag warna hitam,skinny jeans dan kasut flat
    sangat menarik tahu!




    Klu ika ada baju tu bley jadi baju couple apabila keluar bersiar-siar dengan jejaka idamanku 
    Louis Tomlinson. ekeke ^^




    Gaya kanak2 Ribena buat ika. huahaha.
    Kemeja jeans biru digabungkan dgn t-shirt didalam juga boleh digayakan dgn seluar skinny atau maxi labuh berwarna coklat atau hitam.
    Jangan pakai skirt pendek pulak!




    ni ika suka! nampak santai je. t-shirt lengan panjang digabungkan dgn seluar track klu nak pakai dirumah je
    atau dipadankan dgn skinny jeans warna hitam klu nak keluar bersiar-siar. Love it!



    sekian terima kasih.




    Wednesday, September 26, 2012

    Gadjet ika

    Assalammualaikum...




    Nampak tak kat atas tu. hehe. Ni lah mp3 ika yang ditunggu-tunggu. akhirnya dapat jugak beli.
    size dye lebih kecil daripada mp3 kawan ika. mp3 ika xde skrin yang kawan ika punya mp3 ada skrin.
    tapi ika punya lebih mahal dari dye biarpun xde skrin sebab charger yang ika dapat Original punya.
    Harga pun agak lumayan jugak laa. Tapi benda yang selalu ika nak. Mesti ika kena dapatkan jugak.
    itu lah ika ^^





    Gadjet yang seterusnya yang mesti ika dapatkan ialah....




    CANON EOS 1100D



    Ika teringin sangat  nak beli benda ni dari dulu lagi. Hanya duit je yang cukup nak beli.
    Ika ni bukanya kaya. Main mintak duit mak bapak terus dapat....rasa2nya mesti dapat pelempang dulu. ahahaha. Ingat makbapak aku cap duit. Tapi ika rasa agak menunggu tahun jugak la klu nak beli. 
    Umur pun baru 16 tahun. Kerja pun tidak lagi berangan nak beli. tu laa. klu ada duit senang je. nampak yang kita suka terus beli. Hmmm otak pun duk ingat Canon...Canon je. 
    Yang lain terus tak ingat dah. Kempunan rupa...hehe.





    Sekian Terima Kasih.




    Thursday, September 13, 2012

    Tuesday, September 11, 2012

    Lirik Gangnam Style Berunsurkan Penghinaan Terhadap Islam?


    Ayat diatas tu ika jumpa di Facebook. ika cuba highlightkan dlm beberapa perkataan dan ika cuba nak jelaskan maksudnya disini:


    1. Setahu ika, sekarang ni memang dunia akhir zaman. Lagipun dalam berita xde pun yang cakap Orang Korea cuba jatuhkan umat islam. Kalau ada sila buktikan. Paling banyak yang sebarkan fitnah ni yang cuba menjatuhkan kaum dia sendiri dengan pergaduhan seperti ini. x gitu?

    2.  lagu Gangnam Style tu menghina islam? aishh ika rasa korang dah salah faham ni.
    cuba tengok lirik yang telah ika translatekan ke Malay.




    Oppa adalah gaya Gangnam
    gaya Gangnam

    Seorang gadis yang panas dan humanle pada siang hari
    Seorang gadis bergaya yang tahu bagaimana untuk menikmati kebebasan secawan kopi
    Seorang gadis yang hatinya semakin panas apabila malam datang
    Seorang gadis dengan jenis yang piuh

    Saya seorang lelaki
    Seorang lelaki yang adalah seperti panas seperti anda pada siang hari
    Seorang lelaki yang satu-tembakan kopinya sebelum ia juga menyejuk
    Seorang lelaki yang hatinya pecah apabila malam datang
    Itu jenis lelaki

    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Sekarang mari kita pergi sehingga akhir

    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam

    Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
    Eh-Sexy Lady oh oh oh oh

    Seorang gadis yang kelihatan tenang tetapi memainkan apabila dia memainkan
    Seorang gadis yang meletakkan rambutnya apabila masa yang sesuai datang
    Seorang gadis yang meliputi dirinya tetapi adalah lebih seksi daripada seorang gadis yang bares semua
    Seorang gadis sensable seperti itu

    Saya seorang lelaki
    Seorang lelaki yang kelihatan tenang tetapi memainkan apabila dia bermain
    Seorang lelaki yang pergi sepenuhnya gila apabila datang masa yang sesuai
    Seorang lelaki yang telah membonjol idea dan bukannya otot
    Itu jenis lelaki

    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Cantik, loveable
    Ya anda, hey, ya, anda, hei
    Sekarang mari kita pergi sehingga akhir

    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam, gaya Gangnam
    Oppa adalah gaya Gangnam

    Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
    Eh-Sexy Lady oh oh oh oh

    Di atas lelaki berjalan adalah manusia terbang, bayi bayi
    Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua
    Di atas lelaki berjalan adalah manusia terbang, bayi bayi
    Saya seorang lelaki yang tahu satu perkara atau dua

    Anda tahu apa yang saya cakapkan
    Oppa adalah gaya Gangnam

    Eh Sexy Lady, Oppa adalah gaya Gangnam
    Eh-Sexy Lady oh oh oh oh


    rasanya xde ayat2 yang pelik kan. langsung xde ayat yang menghina islam. mungkin yg sebarkan cerita karut ni terjumpa mana2 lirik yang telah digubah kot. itu yang dye ingat lirik Gangnam Style ni menghina islam. 


    3.  kenapa perlu ada perkataan "Konon". kenapa? x pasti dengan bukti sendiri? atau sengaja reka2 cerita?. lagipun korang dh tengok lirik tu kan. xde ayat2 mcm dye kata tu pun.  

    4. Apa? silang tangan tu ada kena mengena dgn tanda salib. padahal banyak lagi benda lain yang ada bentuk tanda salib kenapa x persoalkan semua tu. 

    5. xda kena mengena lagu tu dengan Murtad! klu nak dengar. Dengarlah! x salah pun. tp jangan la sampai terikut-ikut dengan cara dan gaya berpakaian mereka sebab kita sendiri pun tahu yang mereka itu kafir dan pakaian mereka juga agak menjolok mata. klu korang berfikiran matang...yang salah, baik jgn ikot, klu yang baik x salah aih kita ikot. sepatutnya penyanyi di Malaysia ni  perlu bangkit mencipta nama di negara orang. baru boleh berjaya seperti Psy yang telah mencipta nama di negara barat. orang Klu dah benci lagu tu, maknanya semua lagu korea lain pun dye benci. nama pun Korean Haters. *sesetengah orang je yang cuba cari masalah yang lain ok*




    "Oppa Gangnam Style"
    bermaksud
    "Abang Gaya Gangnam"

    Gangnam adalah nama tempat. 




    maaf jikalau ada terkasar bahasa. lagipun sebagai peminat korea, ika hanya cuba nak jelaskan
    tentang salah faham korang terhadap lagu Gangnam Style. itu saja.
    Kalaulah fakta yang ika perjelaskan ini tidak benar, maknanya mungkin ika yang salah.
    semua manusia buat kesilapan.



    sekian, terima kasih
    wassalam ^^




    Saturday, September 8, 2012

    Beraya di Kampungku!

    Assalammualaikum.
    hahahaha.... mula2 nak gelak dekat diri ika dulu sebab sekarang baru nak post gambar raya.
    yang awal2 dulu gatai tak maw buat. sekarang dah kelam kabut. padan muka chek.

    haritu ika dah letak pic raya di rumah dan juga bersama-sama kawan.
    sekarang ika nak share pic2 raya dikampung bersama korang semua. 
    ika cakap Key EL x pandai sangat, tapi cakap kedah pandai sungguh.
    semua entry ika tulis bahasa Key EL. phm Key EL?. 
    ermm...xnak tulis dh. 


    meh la layan pic2 yang ada ni. besa2 ja. Fotographer yg x bertauliah nak kata pun. 



    rumah Datuk dan Nenek ku. mereka berdua telah pergi selama-lamanya.


    Filem "Gadis Melayu Terakhir". akan datang. nyiahahaha. percayalahhh....


    kanak-kanak Ribena bergambar. kelasss kau ika!


    kitaorang tengok kambing terbang naik UFO. =_="


    kami the Poyo Girl bergambar di rumah atok. Tangga yang yang meniti usia. nasib bukan kayu.
    kalau tak memang dah reban a.k.a patah,runtuh dan lain2.


    nak bergambar sambil lompat. hajat tidak menjadi akibat lemak yang terkandung dalam badan telah bertambah di Hari Raya. hohohohoho.


    dalam semua gambar2 di atas mesti jaa ada gambar ika. busybody nak katakan.
    biarlah.. heran apa. kami anak cucu2 tok nab yang masih single. kalau berkenan sila isi borang.
    borang tu lu orang create sendiri ok. wa taknak masuk campur. 


    lepas balik dari rumah tok. diorang yang ada dalam gambar ni bersinggah di rumah kak kiah a.k.a rumah ika sekeluarga. riuh rendah meyh. ni pic time kami pi makan dekat restoran Dik Na. 


     pak cik awang bersama isterinya.


    ni Cu Som adik mak ika. bersama anaknya dan suaminya. mereka dari Klang.


    ni pula family Pak tam ika. dari Sungai Buloh.


    Perjalanan Kami Nak Cari Makan di Restoran sebenarnya mcm ni.:

    1. nak pi makan di... Restoran Jeragan tp tutup

    2. pi kedai makan dekat Stadium Darul Aman buka. tapi ramai orang dan berbau busuk disekitarnya.

    3. cari pulak dekat Restoran Sala Classic dan Langkasuka. tutup jugak.

    4. pastu... pi ikot jalan Kuala Kedah cari Restoran Rakok tutup, pi Restoran Oasis lampu tuan kedai x bayar elektrik kot tu yang jadi liplaplapliplap tuu... hampeh!

    5. terjumpa Restoran yang betul2 dekat dengan rumah iaitu Restoran Dik Na. nasib dia bukak. klu tak kami semua balik rumah masak Maggi je makan.

    Dalam nak rancang pi makan jauh2 last2 dekat rumah jugak kami cari makan.
    nampak x permainan dye. lagi pun time raya2 nie sepatutnya kena buka kedai baru untung sebab hari raya orang malas nak masak. jadi malam asyik lapar nak cari makan. klu ika ada kedai. tobat bukak punya.




    sekian terima kasih. 
    wassalam.











    Tuesday, September 4, 2012

    Manusia oh manusia

    "Manusia kalau x dilahirkan dengan sifat jeles memang x sah la jawabnya. Lagi-lagi jeles sebab usaha dan bakat seseorang tu. Kalau hangpa x suka seseorang tu, toksah la duk heboh-heboh. Nanti makin orang meluat kat hangpa lagi ada laa. paham ark!"

    *tediaa loghat kedah mari* 


    kita manusia sepatutnya kena ada budi pekerti
    sekian dari Admin
    Assalammualaikum.

    Sunday, September 2, 2012

    Gambar2 di hari raya aidilfitri 2012

    Assalammualaikum.

    sorry pic raya agak lambat sikit nak letak.
    Almaklum laa aq kan busy. keja online fb je...ahaha. *blog dibiarkan*

    semasa hari raya kami adik beradik, jiran tertangga, saudara mara. semuanya berkumpul sekali
    meraikan syawal yang penuh warna warni. pelangi xdak okay.

    baju baru,kasut baru, tudung baru, duit pun baru. biasa la tu... 
    aktiviti tu sekali setahun mesti korang pun buat kan. ika pun buat gak. 

    amacam raya, best? seronok? biasa2? or xbest langsung?....
    ermm bagi ika tahun paling best. walaupun ada dua orang abang ika x balik beraya. tp sorang lagi balik pun dh cukup bermakna buat kami sekeluarga. paling 
    UmppH sekali bila sepupu sepapat datang beraya kt sini *alor setar* kemeriahannya bertambah luar biasa owww. lepas beraya kt rumah, ika pi beraya dekat rumah rakan2 pula. best dpt sambut bersama-sama mereka. x rugi weyh ika naik moto pi beraya rumah rakan2. Lagipun semua tu dapat mengeratkanlagi silaturrahim kami bersama kawan2.


    Bawah ni antara2 pic yang ika ada semasa menyambut hari raya.



    satu2nya abang yang yang dpat balik beraya bersama. 

    mama ika nampak muda la pulak. hehe

    bersama sepupu ku...Nurul namanya. bersembang dengan dye mmg lawak habis r

    dari kiri...adibah dan yati. sahabat sejati weyh. 

    ni lah kawan2 ika. time ni kami beraya dekat rumah yati. 
    pilih cepat. yang mana mau dijadikan menantu anda..ahahaha

    ni anak dara pakcik Asri ika. sepupu jugak. satu2 nie je gambar yg ika dapat.

    sepupu2 yang datang dari pelbagai daerah. nak tulis tp x ingat. :P







    Pic beraya di kampungku... akan datang. ^^
    tunggu ye.



    Friday, August 31, 2012

    Indentiti gua terbocor


    aq garang oww.. jgn dekat. kesabaran semestinya amat diperlukan. kesetiaan pula klu dpt x lepas dah. IQ gua rendah.lama dh taw. mudah memikat tu aq x rasa. kelemahan...hmmm 100% ya ^^




    Saya baru sahaja terima "Fail Rahsia Saya" dari facebook, anda mahukannya juga? klik sini : http://goo.gl/WLjfJ, Server dah ok!



    buka facebook dulu bru klik link tu ok ^^




    Thursday, August 16, 2012

    THE CW NETWORK ANNOUNCES FALL 2012 PREMIERE DATES!


    SUPERNATURAL Returns for its Eighth Season on October 3
    The Final Season on GOSSIP GIRL Begin Monday, October 8
    THE VAMPIRE DIARIES Returns Thursday, October 11


    Tuesday, August 7, 2012

    B2ST’s characters in upcoming comic book ‘The Beast – Destiny’s Beginning’ revealed!


    allkpop previously reported that the members of B2ST would be featured as characters in their own action fantasy comic series.
    Now, their character designs in ‘The Beast – Destiny’s Beginning‘ have been revealed, giving fans a better idea as to how the members will appear in the manhwa. The artist Jena, known for her previous work ‘19 and 21‘ and ‘Girl the Wilds‘, used B2ST’s latest concept photos for inspiration.
    In the comic, Doojoon is a soccer star with amazing athletic abilities, Hyunseung is a dancer who possesses the power of teleportation and a “4D” personality, Junhyung is a quiet introvert with the ability to mind read, Yoseob creates illusions with his singing voice, Kikwang has the power of telekineses, and maknae Dongwoon is a college student with a perfect photographic memory. The six members will come together to use their powers for good.
    Kikwang and Junhyung’s characters in particular will be involved in a love triangle as they go after the same woman, while Doojoon and Junhyung will be roommates and rivals.
    The first of six volumes of the series is scheduled to be released on August 22nd.

    credit: allkpop

    Saturday, July 21, 2012

    Tibanya bulan ramadhan

    Assalammualaikum....
    akhirnya tiba jugak bulan Ramadhan yg di nanti-nantikan.
    harap2 puasa Full la ye tahun ni.... jangan ponteng2 pulak.







    Marhaban Ya Ramadhan 
    Selamat Menunaikan Ibadah Puasa
    Mohon Maaf Zahir Dan Batin.... ^^

    Friday, July 13, 2012

    Beberapa keping gambar Justin Bieber di Malaysia

    Assalammualaikum.

    ika telah jumpa beberapa keping gambar Justin dan Selena semasa mereka berada di Malaysia.

     
     
     
     

     

    gambar diatas ini semasa mereka tengah bershopping di Wangsa Walk.




    yg diatas ni pula khabarnya Selena Gomez bershopping di Forever 21,Sunway Pyramid


    gambar ni rasanya dye surfin kat Sunway. ika ambil gambar ni dekat twitter Justin Bieber. dye ada tweet "Just surfin like a beast lol"



    itu jea yg ika jumpa. 
    sekian terima kasih. 







    Here’s Why Justin Bieber Is Never Going To Reply To Your Tweets



    Holy crap, Justin Bieber is popular on Twitter. He’s the second most-followed person on the entire network with just over 24.6 million followers – second only to Lady Gaga and her army of 26.7 million little monsters. But anyone who has spent even a little bit of time on Twitter knows that the Beliebers are quite the enthusiastic bunch. I mean, nobody can hijack a trending topics list quite like excited Justin Bieber fans.
    Even though I knew all of this, nothing could prepare me for what you’re about to see. YouTube user Mateo12485 appears to have used Tweetdeck to show us exactly how rabid Bieber fans really are. All that had to be done was to set up a stream of @ mentions for Justin Bieber, wait for him to tweet something, and sit back in abject horror.
    Check out the absolute insanity below:
    Shocking, right?
    I wondered if the sheer quantity meant that anyone with an eleven-digit followers count would see this kind of reply activity. I set up the Bieber @ stream next to the Gaga @ stream and the pace of each wasn’t even close. Tweets were flying in to Beiber at an insane rate – about ten times the rate of Lady Gaga mentions (based on my best estimate). To be fair, Bieber had tweeted more recently than Gaga, but the disparity was staggering.
    I guess Bieber fans really are the most crazy passionate fans in the world
    “@justinbieber Just waiting for the day you’ll notice and follow me,” read one tweet, flashing before my eyes for a brief moment before being swallowed up by dozens more. Yes. Good luck with that.


    credit: webpronews.com