Wednesday, November 30, 2011

Beast- Because of you ost (My Princess)



Jokeumsik dakasuhbolgae nul wihae utsuhbolgae
Baby girl oh my baby girl yeah
Ahjikeun ahnin chukhaedo uhnjankan utsobolge
Baby girl oh I know nuhdo nal wonhae
Doogeun doogeun maeun sulraego
Jakujaku nuhman saengkakna
Maleun ahn heado aljeana

Nuh ddaemooningul, nuh molreulnungul
Nah mail nul bwado bwado bogoshipuh wae eerea
Sarangeeragul, nan mollaratdungul
Eejaeya aljana, na golbaekhalge my girl
Neu jigeum cheorunman, itsuh jwo oh my shiny girl
Baby baby want you want you girl
Sarangingabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah
Baby baby want you want you girl
Saranghanabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah

Salmeosi dagawajulae
Nal bwomeon utsujulrae
Bay girl oh my baby girl yeah
Ahjikeun ahnirahaedo
Unjaengan utsuhjulrae
Baby girl oh you know
Na man aljana
Doogoon doogoon maeun sulraego
Jakujaku nuhman saengkakna
Eerun nun nae mam aljanah

Nuh daemooningul
Nuh molreulnungul
Nan maill nul bwado bwado
Bogoshipuh wae errea
Sarangeerangul
Nan mollaratdungul
Eejaeya aljana
Na gobaekhalgae, my girl
Nuh jigeum cheorunman
Itsuh jwo, oh my shiny girl

Nuhraneun ahkyungreul sugo bwarabonun saesang
Modungae yeopuhboeo nuhmoo ahreumdawoah
Eerun pyemeon jal ahnhanun style eejiman
Nul bwomeon nado molrea naohnun maeeji mwo
Huh huh gaseumi ddugeuwoah daechoong
Baekdo jungdo dweanun guh gateh
Tuljiki jikjeoneh poongsuhn cheorum
Jacco keojinun maeumrul uhsuh gajeogajwo (nuh ddaemooningul)

Nuh daemooningul
Nuh molreulnungul
Haroojongil ahmoogutdo halsu uptsuh Uhddokhae
Algo itnungul, sarangeerangul
Nae geoteh itsuhjo nae sojoonghan nun, my girl
Na eejae nuhman barabolgae oh my shiny girl

Baby baby want you want you girl
Sarangingabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah
Baby baby want you want you girl
Saranghanabwa, oh oh oh oh yeah, oh oh oh oh yeah

Monday, November 28, 2011

love quotes for my friend's ex boyfriend

Assalammualaikum...

dulu ada satu entry yang ika tulis bahawa ika akan siasat
kenapa bf kwn ika curang ngn dye kan. SINI
untuk pengetahuan korang kes ni memang dh selesai. 
dan mereka berdua dah break.
tapi masih ada something yg agak sukar diterima lg.


oleh itu ika bagi sedikit pengajaran dari "love quotes" 
untuk kwn ika dan ex-bf dye. korang pun boleh ambil ye.


if you love someone, let him know that he is not confused the relationship between you and him. but if you love him when you love someone else, please let him go slowly so that he would not hurt for you. possible after doing so you can be friends with him. perpatah says that "if you are mate, then it would not be where" -Zalikha


p/s: nak copy tekan ctrl-c ye. tapi nama ika jgn gatal buang. penat2 ika cari idea.

Saturday, November 26, 2011

"GIVEAWAY : IRINE NADIA nak kasi MIRACLE TAB for FREE!"

Assalammualaikum...
hello semua x sangka akk Irine nak buat Giveaway. hehe
klu tengok hadiah pun dh mmg nampak lumayan. nak tahu apa yg lumayaNnya?
cekidaut!


1 set of Miracle Tabs

perghh mmg miracle sungguh r hadiahnya. sangat2 lumayan.

sebab kenapa ika nak sangat miracle tabs kerana ramai yang dh try product ni pada wajah
mereka dan ternyata ia berkesan. kesannya dapat menghasilkan kulit yg cantik,gebu,putih dan
berseri-seri. itu yang membuatkan ika idam2kan Miracle Tabs nih. :)


Tarikh Tutup: 2nd Dicember 2011

nak join klik gambar tersebut.



DONE!!!

Thursday, November 24, 2011

Octopus crawls out of water and walks on dry land


waa daripada duk dalam air terus boleh ke darat. sempoi r sotong ni.
tapi erkk geli jgk ye.

Wednesday, November 23, 2011

wordless wednesday 7#


BHarian- Sekolah Menengah Vokasional dinaik taraf kolej 2013

KUALA LUMPUR: Sebanyak 78 sekolah menengah vokasional akan dinaiktaraf menjadi kolej vokasional menjelang 2013, kata Timbalan Menteri Pelajaran, Dr Mohd Puad Zarkashi.

Beliau memberitahu Dewan Rakyat hari ini bahawa kurikulum vokasional dirombak secara komprehensif supaya mencapai standard yang memenuhi keperluan pasaran kerja dan pasaran semasa.
"Sebagai permulaan, 15 sekolah menengah vokasional telah dikenal pasti untuk dijadikan program rintis mulai tahun depan," katanya ketika menjawab soalan Datuk Noraini Ahmad (Parit Sulong-BN) yang bertanya bilakah kementerian akan menukarkan status sekolah vokasional kepada kolej vokasional sebagai sebahagian usaha memantapkan lagi sistem pendidikan negara.
Mohd Puad berkata, kesemua pelajar yang mengikuti pengajian di kolej vokasional ini akan mengikuti pengajian selama empat tahun, meliputi 70 peratus kemahiran dan 30 peratus akademik.

Pelajar yang menamatkan pengajian di kolej ini akan mendapat diploma vokasional kerana mengikuti kursus selama lapan semester (empat tahun).

“Pelajar sekolah menengah Tingkatan Satu hingga Tiga yang mengikuti peringkat Program Asas Vokasional (PAV) akan diberi sijil Tahap Dua,” katanya.

Mohd Puad berkata, antara 15 sekolah perintis yang terbabit adalah, Sekolah Menegah Kebangsaan Vokasional Shah Alam, Sekolah Menengah Kebangsaan Vokasional Kluang dan Sekolah Menegah Kebangsaan Teknik Datuk Seri Mohd Zin.
Pada 2013, sebanyak 150 sekolah akan dipilih untuk mengikuti program asas vokasional yang membabitkan 9,450 orang pelajar, katanya. - BERNAMA



p/s: pada sesiapa yg masuk sekolah untuk 2013 mmg hebat laa sbb sklh korang dh dpt gelaran "Kolej" ika baru "SMK". tp bukan vokasional la. smk ampang,alor setar. teheee :)


ika nak tanya korang. korang semua dh join says.my? klu belum lagi meh join sekarang. says.my lebih kurang mcm churp churp laa.... kita boleh mendapatkan reward darinya. best taw... nak join klik SINI

bye... Assalammualaikum... ^_^

Tuesday, November 22, 2011

Satu Gereja Memeluk Islam

Ada seorang pemuda Arab yang baru saja menyelesaikan bangku kuliahnya di Amerika. Pemuda ini adalah salah seorang yang diberi nikmat oleh Allah berupa pendidikan agama Islam bahkan dia mampu mendalaminya. Selain belajar, dia juga seorang juru dakwah Islam.
Ketika berada di Amerika, dia berkenalan dengan salah seorang Nasrani. Hubungan mereka semakin akrab, dengan harapan semoga Allah s.w.t. memberinya hidayah masuk Islam.

Pada suatu hari mereka berdua berjalan-jalan di sebuah perkampungan di Amerika dan melintas dekat sebuah gereja yang terdapat di kampung tersebut. Temannya itu meminta agar dia turut masuk ke dalam gereja.

Mula mula dia keberatan, namun karena desakan akhirnya pemuda itu pun memenuhi permintaannya lalu ikut masuk ke dalam gereja dan duduk di salah satu bangku dengan hening, sebagaimana kebiasaan mereka. Ketika paderi masuk, mereka serentak berdiri untuk memberikan penghormatan lantas kembali duduk. Di saat itu, si paderi agak terbeliak ketika melihat kepada para hadirin dan berkata,

“Di tengah kita ada seorang Muslim. Aku harap dia keluar dari sini.”

Pemuda Arab itu tidak bergerak dari tempatnya. Paderi tersebut mengucapkan perkataan itu berkali-kali, namun dia tetap tidak bergerak dari tempatnya. Hingga akhirnya paderi itu berkata,

“Aku minta dia keluar dari sini dan aku menjamin keselamatannya.”

Barulah pemuda ini beranjak keluar. Di ambang pintu, pemuda bertanya kepada sang paderi,

“Bagaimana anda tahu bahwa saya seorang Muslim?”

Paderi itu menjawab,

“Dari tanda yang terdapat di wajahmu.”

Kemudian dia beranjak hendak keluar. Namun, paderi ingin memanfaatkan keberadaan pemuda ini dengan mengajukan beberapa pertanyaan, tujuannya untuk memalukan pemuda tersebut dan sekaligus mengukuhkan ugamanya. Pemuda Muslim itupun menerima tentangan debat tersebut. Paderi berkata,

“Aku akan mengajukan kepada anda 22 pertanyaan dan anda harus menjawabnya dengan tepat.”

Si pemuda tersenyum dan berkata,

“Silakan!”

Sang paderi pun mulai bertanya,

“Sebutkan satu yang tiada duanya,
dua yang tiada tiganya,
tiga yang tiada empatnya,
empat yang tiada limanya,
lima yang tiada enamnya,
enam yang tiada tujuhnya,
tujuh yang tiada lapannya,
lapan yang tiada sembilannya,
sembilan yang tiada sepuluhnya,
sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh,
sebelas yang tiada dua belasnya,
dua belas yang tiada tiga belasnya,
tiga belas yang tiada empat belasnya.”


“Sebutkan sesuatu yang dapat bernafas namun tidak mempunyai roh!


Apa yang dimaksud dengan kuburan berjalan membawa isinya?


Siapakah yang berdusta namun masuk ke dalam syurga?


Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah namun Dia tidak menyukainya?


Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dengan tanpa ayah dan ibu!”


“Siapakah yang tercipta dari api, siapakah yang di azab dengan api dan siapakah yang terpelihara dari api?


Siapakah yang tercipta dari batu, siapakah yang diazab dengan batu dan siapakah yang terpelihara dari batu?”


“Sebutkan sesuatu yang diciptakan Allah dan dianggap besar! Pohon apakah yang mempunyai 12 ranting, setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah naungan dan dua di bawah sinaran matahari?”

Mendengar pertanyaan tersebut, pemuda itu tersenyum dengan keyakinan kepada Allah.

Setelah membaca Basmalah dia berkata,

-Satu yang tiada duanya ialah Allah s.w.t..
-Dua yang tiada tiganya ialah Malam dan Siang. Allah s.w.t. berfirman, “Dan Kami jadikan malam dan siang sebagai dua tanda (kebesaran kami).”(Al-Isra’: 12).
-Tiga yang tiada empatnya adalah kesilapan yang dilakukan Nabi Musa ketika Khidir menenggelamkan sampan, membunuh seorang anak kecil dan ketika menegakkan kembali dinding yang hampir roboh.
-Empat yang tiada limanya adalah Taurat, Injil, Zabur dan al-Qur’an.
-Lima yang tiada enamnya ialah Solat lima waktu.
-Enam yang tiada tujuhnya ialah jumlah Hari ketika Allah s.w.t. menciptakan makhluk.
-Tujuh yang tiada lapannya ialah Langit yang tujuh lapis. Allah s.w.t. berfirman, “Yang telah menciptakan tujuh langit berlapis-lapis. Kamu sekali-kali tidak melihat pada ciptaan Rabb Yang Maha Pemurah sesuatu yang tidak seimbang.” (Al-Mulk: 3).
-Lapan yang tiada sembilannya ialah Malaikat pemikul Arsy ar-Rahman. Allah s.w.t. berfirman, “Dan malaikat-malaikat berada di penjuru-penjuru langit. Dan pada hari itu delapan orang malaikat men-junjung ‘Arsy Rabbmu di atas (kepala) mereka.” (Al-Haqah: 17).
-Sembilan yang tiada sepuluhnya adalah mu’jizat yang diberikan kepada Nabi Musa yaitu: tongkat, tangan yang bercahaya, angin topan, musim paceklik, katak, darah, kutu dan belalang.
-Sesuatu yang tidak lebih dari sepuluh ialah Kebaikan. Allah s.w.t. berfirman, “Barang siapa yang berbuat kebaikan maka untuknya sepuluh kali lipat.” (Al-An’am: 160).
-Sebelas yang tiada dua belasnya ialah jumlah Saudara-Saudara Nabi Yusuf .
-Dua belas yang tiada tiga belasnya ialah Mu’jizat Nabi Musa yang terdapat dalam firman Allah, “Dan (ingatlah) ketika Musa memohon air untuk kaumnya, lalu Kami berfirman, ‘Pukullah batu itu dengan tongkatmu.’ Lalu memancarlah daripadanya dua belas mata air.” (Al-Baqarah: 60).
-Tiga belas yang tiada empat belasnya ialah jumlah Saudara Nabi Yusuf ditambah dengan ayah dan ibunya.

Adapun sesuatu yang bernafas namun tidak mempunyai roh adalah waktu Subuh. Allah s.w.t. ber-firman, “Dan waktu subuh apabila fajarnya mulai menyingsing.” (At-Takwir: 18).

Kuburan yang membawa isinya adalah Ikan yang menelan Nabi Yunus AS.

Mereka yang berdusta namun masuk ke dalam syurga adalah saudara-saudara Nabi Yusuf , yakni ketika mereka berkata kepada ayahnya, “Wahai ayah kami, sesungguhnya kami pergi berlumba-lumba dan kami tinggalkan Yusuf di dekat barang-barang kami, lalu dia dimakan serigala.” Setelah kedustaan terungkap, Yusuf berkata kepada mereka, ” tak ada cercaan terhadap kamu semua.” Dan ayah mereka Ya’qub berkata, “Aku akan memohonkan ampun bagimu kepada Rabbku. Sesungguhnya Dia-lah Yang Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” (Yusuf:98)

Sesuatu yang diciptakan Allah namun tidak Dia sukai adalah suara Keldai. Allah s.w.t. berfirman, “Sesungguhnya sejelek-jelek suara adalah suara keledai.” (Luqman: 19).

Makhluk yang diciptakan Allah tanpa bapa dan ibu adalah Nabi Adam, Malaikat, Unta Nabi Shalih dan Kambing Nabi Ibrahim.

Makhluk yang diciptakan dari api adalah Iblis, yang diazab dengan api ialah Abu Jahal dan yang terpelihara dari api adalah Nabi Ibrahim. Allah s.w.t. berfirman, “Wahai api dinginlah dan selamatkan Ibrahim.” (Al-Anbiya’: 69).

Makhluk yang terbuat dari batu adalah Unta Nabi Shalih, yang diazab dengan batu adalah tentara bergajah dan yang terpelihara dari batu adalah Ashabul Kahfi (penghuni gua).

Sesuatu yang diciptakan Allah dan dianggap perkara besar adalah Tipu Daya wanita, sebagaimana firman Allah s.w.t.? “Sesungguhnya tipu daya kaum wanita itu sangatlah besar.” (Yusuf: 28).

Adapun pohon yang memiliki 12 ranting setiap ranting mempunyai 30 daun, setiap daun mempunyai 5 buah, 3 di bawah teduhan dan dua di bawah sinaran matahari maknanya: Pohon adalah Tahun, Ranting adalah Bulan, Daun adalah Hari dan Buahnya adalah Solat yang lima waktu, Tiga dikerjakan di malam hari dan Dua di siang hari.

Paderi dan para hadirin merasa takjub mendengar jawapan pemuda Muslim tersebut. Kemudian dia pun mula hendak pergi. Namun dia mengurungkan niatnya dan meminta kepada paderi agar menjawab satu pertanyaan saja. Permintaan ini disetujui oleh paderi. Pemuda ini berkata,

“Apakah kunci syurga itu?”

Mendengar pertanyaan itu lidah paderi menjadi kelu, hatinya diselimuti keraguan dan rupa wajahnya pun berubah. Dia berusaha menyembunyikan kekuatirannya, namun tidak berhasil. Orang-orang yang hadir di gereja itu terus mendesaknya agar menjawab pertanyaan tersebut, namun dia cuba mengelak. Mereka berkata,

“Anda telah melontarkan 22 pertanyaan kepadanya dan semuanya dia jawab, sementara dia hanya memberi cuma satu pertanyaan namun anda tidak mampu menjawabnya!”

Paderi tersebut berkata,

“Sesungguh aku tahu jawapannya, namun aku takut kalian marah.”

Mereka menjawab,

“Kami akan jamin keselamatan anda.”

Paderi pun berkata,

“Jawapannya ialah: Asyhadu An La Ilaha Illallah Wa Wa Asyhadu Anna Muhammadar Rasulullah.”

Lantas paderi dan orang-orang yang hadir di gereja itu terus memeluk agama Islam. Sungguh Allah telah menganugerahkan kebaikan dan menjaga mereka dengan Islam melalui tangan seorang pemuda Muslim yang bertakwa.

-dipetik daripada Hayati Helwah

Monday, November 21, 2011

layan lagu best dari missA "Goodbye Baby"

Assalammualaikum....

meh ramai2 kita layan lagu best daripada kumpulan kpop
MissA.
First time dengar lagu ni memang ika naik gila sbb lagunya sedap dan tariannya menarik.

ika sungguh suka tarian mereka yang ni. memang memukau oww....
sampaikan kaki ika bergerak nak menari.
tp tulaa dh xtaw menari kena duduk diam jela kan.

tiap kali part "Goodbye baby Good bye" 
mulut ika akan bergerak untuk nyanyi. tapi part tu jela ika boleh. 
klu nak nyanyi part bhsa korea tu mmg hampehh la.

siapalah ika nak nyanyi lagu korea ni kann...betul x.
itu pun gagah juga nak nyanyi biarpun xtaw nak nyanyi mcm mana. hehehe....


ni video official "Goodbye Baby" dari miss A


klu nak tengok full tariannya yg gempak tu. meh ushar yg ni pulak


biarpun masih baru lg dalam industri musik tp miss A
memang berbakat dari segi nyanyian dan tarian.  

Suzy daripada kumpulan miss A makin lama makin improve tarian dye.
dah nampak mcm remaja yang dh matang biarpun sekarang dye berumur 18 tahun. terbaik la miss A ni. sokong miss A sampai bila2. hehe



sekian wassalam...

Pembukaan Account Youtube MissVanilla

Assalammualaikum....

hari ini ika telah membuat account youtube ika sendiri.
dlm channel ika, korang bley tengok ada video lagu artis termasuk sekali dengan gambar2
mereka. video ini memang ika buat khas untuk artis berkenaan dan juga untuk tontonan umum.
jadi sesiapa saja boleh dibenarkan tengok video ini.


 
 

 setakat ni ika baru saja mengupload 3 video.
diantaranya ialah:
 
-Irwansyah&ZaskiaSungkar (Tentang Perasaanku)
-Greyson Chance (Waiting Outside the line)
-Beast (Beautiful)
 
 
Baru saja buat account youtube tp tangan ika dh mengatal nak subscribe orang lain.
sedangkan orang lain pun belum subscribe ika lagi. hehehe...
 
klu korang sudi meh la singgah youtube ika di
 
 klu rajin sila2lah subscribe ika.
 
klu ringan tulang pula tekan button add as friend..hihi

klu murah hati pulak jemput comment ye. ^_^


 
itu je nak citer.
bye..
Wassalam....

Sunday, November 20, 2011

Justin Bieber bakal menjadi ayah?



Assalammualaikum.....

buat peminat JustinBieber. korang tahu x apa yg terjadi terhadap justin sejak baru2 ni. mesti ada yang tahu dan ada yg x tahu kan. meh ika jelas sikit tentang justin.

Mariah Yeater(org biasa) menyatakan bahawa anak yang dilahirkannya ialah anak kepada Justin Bieber. terkejut ika bila dapat tahu tentang ni. tp kes ni belum tentu lagi la samada betul ke x. Justin dikatakan ingin membuat ujian DNA untuk memastikannya. kes ni turut mendapat perhatian daripada selebriti lain dan juga para peminat justin bieber. yang bestnya Mariah Yeater medapat ancaman bunuh terhadapnya. ika rasa ancaman tu mungkin peminat justin bieber yang buat. RASA saja laa....


bawah ni ada sedikit cerita mengenai kes justin. *bahasa omputeh*



"Yesterday (16.11.11), Mariah Yeater – who claimed Justin was the father of her four-month-old son - dropped her paternity lawsuit against the 17-year-old, but her new lawyer has revealed she wants to pursue the matter out of court.

Jeffery M. Leving told Chicago's WGN-TV: "This matter is not over. Negotiations are going on right now with Bieber's counsel. There's a new legal team [in place).

"[Mariah] believes Justin Bieber is the father. We're trying to secure a private DNA test, because this case is out of control."

While the lawyer says his client still wants to pursue the matter, he wants details of any DNA test to be kept private as Mariah has allegedly received death threats over her claims the 17-year-old pop star fathered her son, who is now four months old.

Mr. Leving added: "I don't want something terrible to happen to my client or her child.

"My goal, when a DNA test is completed, is to keep everything confidential, which will be difficult if not impossible. I'm very concerned about this."




klu xpaham copy ctrl-c n paste kt google translate. hehe
sekian terima kasih... 
wassalam.....

Saturday, November 19, 2011

bertengkar dalam iphone

Assalammualaikum....

sape ada iphone angkat kaki. iphone korang boleh guna untuk bergaduh? 
x caye tengok video ni



betul ke iphone korang bley buat mcm ni. siap suruh iphone tu hantar gmbr fuck lg...
huahaha terbaik iphone ni. mmg lawak.

macam2 di fb: hahaha lawak gak bila baca

UNTUK WANITA YANG SEBOK DUK PASTE KAT WALL DIORANG PASAL HARGA HANTARAN SEMUA TUH HA BACA NIH:

Mak Cik : "Anak makcik belajar tinggi kat oversea dulu. Makcik taknak letak harga. Tapi biarlah berpatutan. Selalunye yang belajar tinggi dalam lingkungan 20ribu. Tapi inilah satu-satunya anak perempuan makcik. Harap faham-fahamlah ye.. ".

Mat : "Saya paham maksud makcik. Tapi saya harap makcik pun pahamlah ye. Kalau terlampau tinggi, terpaksa ditangguhkan nanti. Biarlah dicepatkan, biar jauh dari maksiat "..

Mak Cik : "Kalau kamu tak mampu, anak makcik ni bukan tak laku. Ada berderet lagi yang tengah tunggu. Kalau harga rendah, nanti apa pulak orang cakap ".

Mat : "Kalau makcik nak jual anak makcik macam jual kereta, kita buat macam ni. Sekarang jugak saya bayar DOWNPAYMENT 2ribu. Saya bawak balik anak makcik, malam ni saya TEST DRIVE dulu semua.. Kalau barang dalam semua bagus, jangan cakap 10ribu.. 12ribu pun saya berani letak. tapi kalau dah LEMAU, ENJIN pon tak bagus.. TUihh!!.. Anak makcik sekali dengan deposit tu makcik boleh simpan..
-facebook
p/s: kepada wanita2 yg baca citer ni jgn marah noh... ini cuma citer jenaka ja.

Thursday, November 17, 2011

CANDID TIME CONTEST

aSSALAMMUALAIKUM ...

hohoho ari ni ika kena tag dengan cik syazaSaffa
bila kena tag maknanya kena join lar... huhuhu. tp kadang2 ikot mood jgk. klu ok join ler.
tp klu xberapa ok rasa malas je. nasib baik hari ni mood ok. betuah kau syaza.nyiahahaha

kali nie punya contest Tuan Rumah dye bernama Muna. comel orangnyer.

bila join pastinya letak banner dulu



Hadiahnya sangat lumayan.wuhuuuu.
nak join sila klik SINI

tarikh tutup: 13.12.2011

letak gambar plk... ermmm


geng netball 2011. peweettt...


mangsa tag.


DONE!!

lawak nama jepun

01. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI

02. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA

03. Yang bisu - KIETA TADASORA

04. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA

05. Yang suka layan blues - APO NADIKATO

06. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI

07. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA

08. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI

09. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI heheh

10. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA

11. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA

12. Yang kena tinggal bini - SUSAHATI BINILARI

13. Yang suka merempit - SAJA CARIMATI

14. Yang Lembab - AYUMI SIPUTBABI

Wednesday, November 16, 2011

Jom Edit Photo Sampai Lebam!

Assalammualaikum...

lihat la photo ni dahulu. 
tengok la yang mana cantik sila vote nyiahahaha....


ika

jiran dibah

kucing

budak ampang

kawan mimi

Geng Netball

adibah dh kaya!

ika tembam

along n kak tris




okeyh! puas dh tengok. sila vote sekarang mana paling cantik. hehe gurau jelaaa...
cantik x photo yang ika edit nih. photo ni ika bukan edit guna camera ke hape ke tapi just guna
PhotoMania yg ada kat fb. hehe

klu korang nak gambar yang cantik2... meh klik link nih cepat2
 
 
jom edit sampai lebam!!!

wordless wednesday 6# hodoh?


nak makan kasut ka nak makan nasi?

sila klik gmbr untuk tumbesaran

Monday, November 14, 2011

Greyson Chance or Justin Bieber

Assalammualaikum....
mesti korang tertanya tanya kenapa ika buat entry pasal diorang berdua nih. ok sebenarnya di dalam kalangan kita ni ada yang suka Greyson dan ada yang suka Justin. Ada yang benci Greyson dan ada yang benci Justin. okeyh.. meh kita tengok photo diorang berdua tu dulu biar korang perhati yang mana satu korang paling minat sangat.


Greyson Chance


Justin Bieber


firstly diantara korang awal2nya mmg suka dengan si Justin tu kan dan ada jugak yang benci dye. 
apa yang buat korang suka kat dye ialah Justin berbakat,hensem,cool,smart,bergaya,pandai menari,menarik perhatian,suara sedap dan lain2 betul x. untuk yang benci dye sangat2 adalah disebabkan korang mmg x pernah suka dye,suara mcm budak2,jeles dye dgn SelenaGomez,berlagak,x hensem pun dan lain2... betul x.... mmg dh agak dah... 
makin lama gossip tentang keburukan Justin makin bertambah  kebencian korang terhadap Justin.

ok yang td tu pasal Justin. yang nie pulak pasal si Greyson tu...
Greyson tu masih baru lagi dlm industri muzik nihh. ada yang x suka si Justin tp suka dgn si Greyson. pelik jugak tp oklah untuk korang x suka si Justin tu. mengenai si Greyson, apa yang buat korang minat dgn dye ni mesti pasal dye tu comel,suara matang,bergaya,smart,hensem jgk,menarik dan tertarik dan lain2 kann... untuk yang x suka si Greyson adalah disebabkan  si Greyson ni seorang yang masih budak,x bergitu kacak,ada kekurangan,bakat xmenyerlah dan lain2... kann...kan.. budak baru nak katapun.

korang seolah olah pilih kasih diantara Greyson Chance dan Justin Bieber
tengok macam ika. mmg ika mengaku yang ika minat Justin Bieber dulu. nak tahu sebabnya. sebabnya ialah Justin ni
  • berbakat
  • suara dia bagus
  • tariannya menarik
  • popular
  • boleh menang banyak award.
  • masih baru tetapi populariti dye cemerlang
  • mungkin dye ada jodoh dye selena gomez 
  • hensem

tengok..ika selalu pandang Justin dari segi positif. kata perpatah "buang yang keruh ambil yang jernih"
argghh ayat xbley blah.

bagi si Greyson Chance pulak. ika minat jugak dengan dye ni sebab
  • suara dye bagus dari lady gaga... *hahaha..mmg pun*
  • berbakat
  • pandai main piano
  • kecil2 cili padi tp popular
  • boleh menang banyak award nanti
  • comel
  • mesti ramai yang minat dye nanti.


tengok lagi... ika mmg x pilih kasih antara mereka berdua dan terbukti jugak yang ika minat kedua duanya. sebab? sebab mereka berbakat itu jaa.... ini hanyalah dari sudut pandangan ika. klu pandangan korang tu ika xtahu laa. sebab korang ada hak nak suka sape2 pun.

untuk itu. korang minat la sape2 pun selagi korang mampu. hanya itu yang boleh ika katakan.

sekian wassalam....

macam mana boleh minat missA pulak nihh

Asslammualaikum.....
sebelum tu korang tengok dulu video miss A nih

miss A Bad Girl Good Girl


waarghhh mcm mana ika boleh minat missA nihh. sebelum ni langsung
ika x pandang missA. maybe sbb time tu mereka x popular lg kot. agaknya la kann...
tp bila ika tengok drama korea DreamHigh tu bley plk berkenan kt Suzy MissA tuh.
layan dulu gambar Suzy



itu gambar dlm DreamHigh. klu nak tengok gambar sebenar dye. haa ini dye... 



 cantik kan Suzy nihh.teringin nak jadi seperti dye.


klu korang nak tengok gambar Suzy dgn group dye jap ika nak tunjuk
 haa ni dye.....


waahh group mereka sempoii r. cantek2 belaka. terutama sekali si Suzy..hehe


Disebabkan ika suka tengok drama korea DreamHigh sbb tu ika
boleh minat group missA. minat missApun disebabkan suzy je... huahahaha...
haaa kepada sesiapa yang belum lagi tengok drama korea DreamHigh sila2 lah tengok ye...
best jalan cerita dye. watak utama mesti la Suzy....hehehe


Dream High
Saturday 6:30pm -8:00pm
hanya di 8tv


selamat menonton
bye..
wassalam.....



p/s: apakata daripada korang minat missA baik korang minat missV. tp missV xde group laa... solo je... *kembang semangkok*

Sunday, November 13, 2011

Ieyza Afieyna 1st Giveaway

Assalammualaikum...

ika ingat hari ni xnak update lg nak tunggu nanti pulak. tp bila ika update blog 
n tengok kt shoutbox xtaw pulak yang akk PenMerah tag ika. siap akk anne gelak lagi... hahaha
Giveaway kali nie dianjurkan oleh IeyzaAfieyna. cantek jgk blog dye. haha jeles jap.


klu korang sudi nak join sekali meh klik SINI

Tarikh GA: 3 Nov- 16 Nov 2011


hadiahnya sangat menarik. bagi ika laa....


mangsa tag ika. hehe



DONE!!


Terpaksa Jadi Detective Sementara

Assalammualaikum.
haisshhhh banyak sungguh kes2 kapel yang belum selesai kat luar sana.
cemburu la,salah faham la, terkantoi laa... mcm2 laa
sampaikan kawan ika pun ada yang terkena. kesiaannn dowhhh.
masalahnya kat sini ika pula kena jadi detective untuk kesan budak laki tu samada dye
curang dgn kwn ika ke tidak. terpaksa ika jadi pengganti Ji Woo jap.


Tunggu kes ni selesai dulu baru ika kembali ye.

Saturday, November 12, 2011

"aku cinta kamu" dalam pelbagai bahasa?



English - I love you
Afrikaans - Ek het jou lief
Albanian - Te dua
Arabic - Ana behibak (to male)
Arabic - Ana behibek (to female)
Armenian - Yes kez sirumen
Bambara - M'bi fe
Bangla - Aamee tuma ke bhalo aashi
Belarusian - Ya tabe kahayu
Bisaya - Nahigugma ako kanimo
Bulgarian - Obicham te
Cambodian - Soro lahn nhee ah
Cantonese Chinese - Ngo oiy ney a
Catalan - T'estimo
Cheyenne - Ne mohotatse
Chichewa - Ndimakukonda
Corsican - Ti tengu caru (to male)
Creol - Mi aime jou
Croatian - Volim te
Czech - Miluji te
Danish - Jeg Elsker Dig
Dutch - Ik hou van jou
Esperanto - Mi amas vin
Estonian - Ma armastan sind
Ethiopian - Afgreki'
Faroese - Eg elski teg
Farsi - Doset daram
Filipino - Mahal kita
Finnish - Mina rakastan sinua
French - Je t'aime, Je t'adore
Frisian - Ik h滎d fan dy
Gaelic - Ta gra agam ort
Georgian - Mikvarhar
German - Ich liebe dich
Greek - S'agapo
Gujarati - Hoo thunay prem karoo choo
Hiligaynon - Palangga ko ikaw
Hawaiian - Aloha Au Ia`oe (Thanks Craig)
Hebrew - Ani ohev otah (to female)
Hebrew - Ani ohev et otha (to male)
Hiligaynon - Guina higugma ko ikaw
Hindi - Hum Tumhe Pyar Karte hae
Hmong - Kuv hlub koj
Hopi - Nu' umi unangwa'ta
Hungarian - Szeretlek
Icelandic - Eg elska tig
Ilonggo - Palangga ko ikaw
Indonesian - Saya cinta padamu
Inuit - Negligevapse
Irish - Taim i' ngra leat
Italian - Ti amo
Japanese - Aishiteru
Kannada - Naanu ninna preetisuttene
Kapampangan - Kaluguran daka
Kiswahili - Nakupenda
Konkani - Tu magel moga cho
Korean - Sarang Heyo
Latin - Te amo
Latvian - Es tevi miilu
Lebanese - Bahibak
Lithuanian - Tave myliu
Malay - Saya cintakan mu / Aku cinta padamu
Malayalam - Njan Ninne Premikunnu
Mandarin Chinese - Wo ai ni
Marathi - Me tula prem karto
Mohawk - Kanbhik
Moroccan - Ana moajaba bik
Nahuatl - Ni mits neki
Navaho - Ayor anosh'ni
Norwegian - Jeg Elsker Deg
Pandacan - Syota na kita!!
Pangasinan - Inaru Taka
Papiamento - Mi ta stimabo
Persian - Doo-set daaram


nak tahu lebih lanjut sila klik SINI

Irwansyah & Zaskia Sungkar video create by missVanilla

Assalammualikum... 

penat jgk buat video nih. lama gilaaa...
tp xpa ika puas hati disebabkan ika fanatik gila dekat Irwansyah nih
ika sanggup lakukan apa saja untuk dia kecuali mati.
korang layan ye sambil komen sikit karya ika nih..hehe


video

Friday, November 11, 2011

Lirik: Irwansyah Tentang Perasaanku



Aku takkan lelah menunggu
Hingga waktu ajal menjemputku
Takkan pernah ada sesalku untuk menunggumu

Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap menunggumu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati

Aku harus tetap menunggu
Hingga nanti aku berbaring
Sampai mati aku akan tetap akan tetap menunggumu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang
Ingin ku berikan semua hanya untukmu
Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu

Ku ingin kau tahu tentang perasaanku
Ku ingin kau tahu besar cinta padamu
Ingin ku berikan sisa waktuku
Dan sisa umurku sampai mati

BELOGLIST AIN DZAYA : EARNING NUFFNANG AIN DZAYA UNTUK SAYA!

Assalammualikum....
baru online blog tadi ni. bila ika tengok dekat kotak komen.
ada Tuan Belog ni yang offer join Beloglist dye.
ape lg join jelaa....


kasi tempek ini banner


 comment tentang blog ain.
blog ain cantik.terima kasih kerana bagi
peluang untuk join bloglist ain.

"maaf ye ain, ika baru je kenal ain"


klu korang nak join beloglist ain dzaya ni. sila klik SINI

tarikh tutup: (30 NOVEMBER 2011)



3org je yg ika tag





DONE!

Selena Gomez & The Scene - Hit The Lights (Lyric Video)


Thursday, November 10, 2011

Latihan Silat

pinjam gambar paklah(amirullah). Tari Solo


Assalammualaikum.....

Ika kat sekolah x pernah terlepas dari sebarang aktiviti. nak tahu sebab apa. sebabnya ialah ika selalu rajin duk rumah dan jarang keluar dari rumah hanya komputer saja peneman hari2 ika. ika join aktiviti ni pun sekadar ingin melepaskan segala kebosanan sepanjang ika berada dirumah. diantaranya ialah latihan SILAT.

Ika join silat awal nya diajak oleh kwn. kwn ika ada cakap yang diorang x cukup ahli silat. jadi ika pun join la kan. satu lagi sbb ika join adalah untuk kuruskan badan juga. yelaaa.... mcm2 yang boleh kita dapat bila buat latihan silat. sit up itu la...ini laa... mmg banyak. sampaikan terlebih up pun ada. hehe.

Bila hari demi hari ika latihan, mmg dah terdetik dihati ika untuk jadi murid silat sepenuhnya. tapi mama ika x benarkan ika masuk silat sepenuhnya. mama ika hanya benarkan ika untuk join buat latihan gitu2 ja. maka ika hanya jadi ahli silat sahaja (pendatang haram). Justeru sebagai ahli silat sahaja pun ika dapat juga masuk pertandingan. dah dua kali dah tp kalah. xpa...mungkin bukan rezeki lagi. sekarang ni tinggal 2 tahun lagi untuk ika sertai silat nih. habis tingkatan 5 nanti mmg xda dah laa... pencen nak kata pun.

Berhajat dihati nak masuk silat olahraga tahun depan. boleh main2 tumbuk dgn budak sekolah lain *lepas geram*. tapi tengok la dulu. ingat senang ka nak masuk silat olahraga ni. latihan teruk oww. tambah2 lagi syarat untuk masuk kena kira dari segi berat badan. dengan berat badan ika ni rasanya macam ika xlayak jaa. apa2pun doakan ika turun berat badan. nyiahahaha.....

jadi untuk menutup tirai karangan ika nih. sila baca ni dulu


you'll never enjoy your life,
living inside the box,
you're so afraid of taking chances, 
how you gonna reach the top....

-dipetik dari lagu Greyson Chance Waiting Outside The Lines



bye...
wassalam.... ^_^

Memasyhurkan Warisan

 
Sebanyak 325 beca menjadi pengangkutan rasmi untuk membawa atlit dan petugas Sukan SEA termasuk media di Komplek Sukan Jakabaring di Palembang, hari ini. Perkhidmatan itu bermula 8 pagi hingga 9 malam sepanjang berlangsungnya temasya ke-26 itu yang bermula esok di Stadium Jakabaring hingga 22 November ini.

Wednesday, November 9, 2011

PEMBONGKARAN SYIAH

Assalammualikum.......
untuk pengetahuan korang. ika xde nak mengaitkan video ini dengan sesiapa pun. kecuali ika sebut namanya. video ini merujuk kepada PEMBONGKARAN SYIAH. Actually ika pun x berapa tahu pasal syiah ni.
ika xnak la korang ingat ika ni pandai sangat bab2 syiah ni.
tapi apa yang ika tahu dari dalam video ini ia mengisahkan tentang puak syiah yang merupakan puak islam yang jahat. klu ayat yang lebih teruk lagi adalah "syiah bukan islam". Untuk mengetahui lebih lanjut tentang puak syiah ni sila2 lah korang tengok video ni. lama la juga. tapi klu korang ada sifat ingin tahu jemput2 lah tengok ye.





yang pelik bin ajaibnya video yang ika upload ni dari youtube ke computer hanya mengambil masa x sampai 1 minit!!!
cepatnya...padahal kemain lama nak tengok video nih.



tu je laa ika nak sampaikan untuk korang. idea x banyak. paham2 laaa...
sekian... Wassalam....


Monday, November 7, 2011

David wins record sixth squash world title


Malaysian squash superstar Nicol David has won a record sixth women's World Open title, overtaking Australia's Sarah Fitz-Gerald.

David claimed her sixth title with a straight games victory over England's Jenny Duncalf in Rotterdam.

The 28-year-old David prevailed 11-2, 11-5, 11-0 in slightly less than half an hour in which the Amsterdam-based Malaysian's speed was outstanding and which was arguably her best performance in a world final.

David had been helped surpass Fitz-Gerald's record five world titles by the Australian herself, who sometimes trains and practises with her.

"I am speechless," a tearful David said.

"It was my best performance, without doubt.

"I didn't expect anything. I wanted this so badly, but it was a whole different experience out there this time.

"Everything just came together, and at the right time. It was at another level.

"It was a World Open final and it was the world title and I didn't want anyone to touch that trophy."
Her coach, Liz Irving, the Amsterdam-based Australian, was emphatic about what David had achieved.

"It was without doubt the best performance I have seen from her," Irving said.

"That was as near to perfect as you will get."




Duncalf, who had been in excellent form, was unable to do anything to halt the record-breaker, even though she kept calm, made relatively few unforced errors herself and tried to mix up the rallies.

The frustration of coping with David's onslaught was shown when Duncalf once kicked the ball away, after she had launched a brilliant winning volley return of serve to score her first point in the second game.

Meanwhile, England's Nick Matthew also lived up to his number one seeding to win the men's title.
His 6-11, 11-9, 11-6, 11-5 victory handed him the title for the second time and denied Gregory Gaultier of France in a final of great fluctuations, high emotions and repeated controversy.

When the 31-year-old Yorkshireman trailed by a game and 1-3 it seemed he was slipping into trouble, but he painstakingly pulled back the deficit during some fiercely prolonged rallies and some refereeing decisions which upset Gaultier.

Several of these caused the crowd to boo loudly and eventually Gaultier lost his patience telling the British official: "You never hesitate to give a no let against me," a comment that earned a code violation warning.
AFP


p/s : "Tahniah Datuk Nicol Ann David. Semoga Berjaya Lagi Dihari Yang Akan Datang..."
berbangga rasanya jadi rakyat malaysia

Saturday, November 5, 2011

BHarian- Pengantin kanak-kanak bawah umur



Perkahwinan budak di seluruh dunia

  • Setiap tiga saat, seorang kanak-kanak perempuan bawah 18 tahun dilaporkan dipaksa berkahwin, kebanyakannya di Afrika, Asia Barat dan Asia Selatan.
  • Menurut UNICEF, amalan perkahwinan awal ini menjejaskan satu pertiga kanak-kanak perempuan dan sekelompok kanak-kanak lelaki terutama di negara membangun. Ia menggambarkan perkahwinan kanak-kanak sebagai `satu bentuk paling lazim dalam penderaan seksual dan eksploitasi kanak-kanak perempuan’.
  • Konvensyen PBB mengenai Hak Kanak-Kanak menyatakan 18 tahun umur minimum untuk berkahwin.
  • Aktivis merumuskan perkahwinan usia muda melanggar hak asasi kanak-kanak kerana mereka terlalu muda untuk memberi persetujuan secara bebas dan penuh. Ia termaktub dalam Perkara 16 Deklarasi Hak Asasi Manusia Sejagat.
  • Di kebanyakan negara membangun, amalan ini salah di sisi undang-undang tetapi undang-undang itu sering tidak dikuatkuasakan kerana tuntutan adat dan agama masih kuat diamalkan.
  • Pengantin perempuan berusia bawah 15 tahun berisiko lima kali ganda mati ketika mengandung atau melahirkan anak berbanding wanita yang berkahwin pada usia 20-an.
  • Gadis bawah 18 tahun lebih cenderung mengalami masalah fistula obstetrik yang menyebabkan lemah kawalan kencing yang teruk, berlaku semasa bersalin apabila terbentuk satu lubang di antara faraj dan pundi kencing atau rektum.
  • Pengantin muda lebih cenderung dijangkiti HIV melalui suami lebih tua. Kajian di Kenya dan Zambia oleh penyelidik Universiti Chicago mendapati 75 peratus gadis 15 hingga 19 tahun dijangkiti HIV kerana berkahwin muda.
  • Pengantin perempuan lebih cenderung dipukul atau dirogol suami sendiri.
  • Bayi dilahirkan pengantin kanak-kanak, 60 peratus berisiko mati ketika dilahirkan kerana tidak cukup bulan.
  • Pengantin kanak-kanak jarang dibenarkan ke sekolah, terpaksa membesarkan anak dan menjalankan kerja domestik untuk keluarga.
  • Gadis dari keluarga miskin dua kali ganda mungkin dikahwinkan keluarga sebelum berusia 18 tahun berbanding kanak-kanak perempuan dari keluarga kaya.
  • Bilangan perkahwinan kanak-kanak meningkat semasa konflik atau bencana alam.
  • Sesetengah keluarga menggunakan perkahwinan untuk membina dan mengukuhkan pakatan, mengelak tawaran harta, menyelesaikan pertikaian atau membayar hutang.

untuk lebih lanjut sila klik SINI .

nyumm: Chocolate Milk Shake -Buatan Sendiri


X MENJADI.... TETAPI SEDAPP!!!

BHarian- Asteroid dijangka berlegar antara bumi, bulan Selasa depan



CAPE CANAVERAL (Florida): Asteroid pada saiz lebih besar daripada pesawat pengangkut dijangka berlegar antara bumi dan bulan, Selasa depan.

Ia juga adalah penemuan asteroid pada saiz besar dan terdekat yang dikesan berdekatan bumi dalam tempoh 35 tahun.
Bagaimanapun, saintis berkata, orang ramai tidak perlu bimbang kerana ia tidak akan jatuh ke bumi.
Katanya, saintis sentiasa memantau putaran perlahan asteroid yang dikesan sejak 2005.

Dianggarkan asteroid berkenaan berlegar dalam lingkungan 325,000 kilometer dari bumi pada sebelah petang Selasa depan. - AP

Friday, November 4, 2011

Halloween Light Show- AMAZING!!

Asslammualaikum!
tengok video rumah ni memang menarik r...


PARTY ROCK ANTHEM


BLACK EYED PEAS- PUMP IT


MICHEAL JACKSON- THRILLER


BLACK EYED PEAS- BOOM BOOM POW
sedikit ja yang ika ambil share.
klu korang nak tengok banyak lagi cuba klik pemilik youtube ni.

 apa yang boleh ika katakan untuk pembuat video ni... dia adalah
"GENIUS"

wow kaya ika



Assalammualaikum....
jangan terkejut klu ika kata ika ada duit
sebanyak


$904,568,904,233!!!
 
maybe ade yang akan cakap ika ni pembohong. tapi sebenarnya memang betul. 
ini la jumlah duit ika dalam TAGGED. hehe.. 
klu ditukar ke RM memang ika x duduk dah rumah teres sekarang.
 
Dalam laman web TAGGED ada permainan PETS.
pets ni bukan kita bela haiwan tapi kita beli orang dalam TAGGED tu.
mula2 jumlah duit ika sedikit je. tapi bila ada orang beli ika makin naik la jumlah duit ika tu.
memang best permainan ni. 
 
sapa yang ada account TAGGED tapi belum cuba lagi apakata sekarang juga korang cuba. 
nak tahu.. bila orang beli kita and then jumlah duit kita dah banyak, kita pun boleh beli orang pula. 
 ika baru beli 2 0rang. org pertama.yang ika beli tu ada gambar Daniel Craig.
yang kedua pula budak lelaki. hensem oww... hehe.
 
semakin lama orang beli kita semakin naik rangking kita.
ika sekarang  dah tahap rangking

Rank # 5

sedikit lagi untuk ika  ke rank pertama.
jadi untuk sesiapa yang teringin nak main permainan ni.
cepat2 main dalam laman web TAGGED anda sekarang!!!

 


contest blog awesome & elegant

Assalammualaikum.
makin hari makin banyak pula ika join contest. kali ni ika di tag oleh SyazaSaffa dan contest ni dianjurkan oleh Dzull Ekha klu korang rajin nak join contest ni mari la join sekali.



contest akan tamat pada 2 Disember 2011
jadi cepat2 la join.

3 org kena tag



 DONE! 
Asslammualaikum!

'Glee' singer Charice's dad killed in Philippines



MANILA, Philippines (AP) — The estranged father of singer Charice Pempengco of the hit TV show "Glee" was stabbed to death in her hometown in the Philippines, causing the teen star to fly home and cancel the rest of her tour dates.

In a statement, Charice said the killing was a "terrible tragedy." She thanked fans for their support.
Her father, 40-year-old construction worker Ricky Pempengco, was at a small grocery store in San Pedro township south of Manila late Monday when he brushed against a drunk man who became angry and stabbed him with an ice pick in the chest and back, according to the Laguna province police chief, Senior Supt. Gilbert Cruz.

A manhunt has been launched for the suspect. Cruz said the killing appeared random.
Charice had long been estranged from her father. Local media reported that Charice's mother left him when Charice and her younger brother were small children.
In a Twitter post Tuesday, Charice said she once had a "really great relationship" with her father before their family troubles began.

"I loved him and I will still love him," she wrote. "He's still my Dad after all."
The 19-year-old songstress, born Charmaine Clarice Relucio Pempengco, is widely known throughout Asia from concerts and TV talent shows in the Philippines and South Korea.

In an interview with The Associated Press in 2010, Charice talked about the possibility of reconnecting with her father: "When he left us, I was 3 years old, and it's been 15 years now and I haven't seen or heard from him, but still, I wanna thank him because he's my dad, and I want to thank him for everything that he did, even if it's just a short time.

"But all the credit I want to give to my mom because she stayed for us for however many years."