Tuesday, October 25, 2011

x disangka budak from 3 dibawa ke Karnival

Askom...
huhu excited nak update hari ni. pagi td ika pi sekolah. ika ternmpk kwn Anisha n then tanya dye awt hang pakai baju kurung sekolah. pastu dye ckp mereka n gi ikot cikgu tengok Kompang lawan kt sklh mna ntahh. ika pikir aikk pi kompang ker ika nak ikut jgk. hehe. tp masalahnya ika pakai bju sukan. jd x pergi la kann. x silap syaza saffa pun pi jgk. pandai yer depa bwk geng pi x ajak ika. hehe.

time kitorg bdk form3 duk kt perhimpunan cikgu ada tanya nak gi sklh Smk Tokai x. pastu kitorg ckp la nk pi n then terus cikgu umumkan pelajar form3 pi dewan Seri Anjung. cikgu ckp kitaorg akan pi Smk Tokai dkt Pendang sbb ada karnival kt sana. satu bas je yg ade. hampeh plk time tu kitaorg x bwk duit bnyk. pastu camera2 pun x bwk. nk buat cmne dtg sklh pun bwk duit cukup2 makan je. mne nak ade bwk duit lebih. cikgu pun x ckp awal2. klu  x dgn henpon pun ika nk bwk pi skli.

part yg paling kesian skli. bila nak pi kena buat pemilihan nk tengok bnyk mna yg bley pi. adala setengah dari kitaorg ada latihan memasak dgn cikgu diorg. kesian mereka x bley pi. tu pun ada yg jerit2 kt cikgu "cikgu2 saya cikgu, saya nak pi cikgu". yg lg satu ade ckp kt cikgu "cikgu bwk la kwn saya pi skli" haishhh kesian sungguh nk katakan. nasib baik ika n the geng(adibah,yati) dpt pi skli. hehe untungnye geng CSV ni.

sampai je kt sna terus kiotaorg jalan msuk dari pintu pagar. dlm hati ika ni ada kata "sebelum ni x pernah dngr pun nama Smk Tokai" besala budak yg xpernah keluar rumah dye jd mcm jakun skit la. kitaorg terus je jalan n tengok bnyk jgk bdk sklh lain yg dtg. yg dtg tu kebnykkannya sebagai peserta. kami ni yg dtg cuma melawat gitu2 je. itu pun cikgu sklh sna bg pas Peserta. dye xtahu kot. mungkin juga. pastu kitaorg diudang masuk ke Dewan mereka dgr ceramah dari abg polis. hbis je dye bg ceramah ade yg cikgu mna ntah mintak undang semua pelajar kt situ termasuk lah kami ni jemput makan. hbis je makan ika n kwn2 gi ronda2 jap. tengok apa yg ade kt situ.

ternyata bnyk juga pameran2 kt sklh tu. peserta yg bertanding ade yg melukis lukisan la, buat gunung ganang la,robot guna kotak, dll lg. mmg kreatif jgk mereka nih. agaknya bila plk sklh kitaorg nak buat cmni. tunggu...tunggu...n tunggu. x taw bila. dlm poket ika ada 10sen je. sbb 2ringgit dh guna mkn kt sklh td. jd ada 10sen je la. 10sen tu guna utk tepon nk blik rumah. tp disebabkan kemaruk air sngt2 ika minta dkt kwn 1ringgit. nsib baik dye bg. thx sngt2 ye. HafizNadzim.

time tengok2,pusing2,usha2 sna sini. masa dh smpai utk kiorg blik ke sklh kembali. selamat tinggal Smk Tokai. thx buat Karnival. Kitaorg pun x sngka dpt pi sana. FREE je taw. thx sekali lg kerana buat mood ika happy. ada masa undang kitaorg pi skli lg.hehe.. bye2...
askom...

THE END ^_^
Post a Comment