Friday, August 12, 2011

waa syok nak raya



askom... 
waa belum habis bulan ramadan sudah rasa nk raya...
kerana pernantian sudah tiba setahun sekali dimana anak2 mama semuanya akan pulang ke rumah! 
abg long dari Penang, abg ngah dari Melaka,abg cik dari Jitra cepat2 press motor balik mai Aloq Staq. 
yg abg ngah tu cepat skit cari tiket klu dh hbes pakai costum ironman terbang ja mai sini selesai masalah..
ika xpa... mmng sedia ada kt rumah...-*anak keempat la* hehe... 

tudia semua pakat kelamkabut nk pulang Aloq Staq biasalah nak raya katakan....
hurmmm x sabar rasanya nk pakai baju raya, telan kuih raya, main mercun raya *mna ada mercun nama raya!*
pastu...pastu...pasti ramai org dtg rumah contohnya jiran2 tertangga,sanak-saudara kawan2 dari sekolah...
isshhh pape poWn mesti best punya r...

dlm duk citer pasal mercun ni teringat pulak time ika kecik2 lg buas dlu... 
ade satu ari tu ika n kawan2 pi padang mainan nak main meriam moden *pakai tong cat*
tugas ika kena ambil "kabat" letak kt atas rumput 
and then tuang air atas kabat tu.
 lepas kabat tu berasap ika letak tong cat atasnya yg dh siap ditebuk lubang.
pastu kawan ika suruh ika duduk atas tong tu biar asap xkeluar kt lubang,

yg kawan ika tu plk sediakan kayu panjang yg dililit kain batik di hujung kayu 
siap tuang minyak petrol lg atas kain tuh... hbes berapi kain tu time kitorg cucuh dgn petik api.
kwan2 yg lain suruh ika bngun lari cepat2.... 
sbb mrk nk letak kayu berapi td kt atas lubang tong cat tu...
lepas tu nk tahu ape terjadi....


keboom!!!....

 
*bukan mcm ni sngt*

 meletup kuat beb.. bunyinya buleh membuatkan nenek2 kena serang jantung woo....
tp kitaorg buat tak heran je yg ingat pown hanya sownok jaa.... yeahhhh!
kitaorg BERJAYA!!! syabas kekawan ku semua atas kerjasama anda....


tapi untuk pengetahuan anda semua...

please don't try this at home!


kerana mercun ni bukan sahaja membuat anda cedera tp akan menyebabkan anda 
terlantar di hospital juga.
jadi jika nak selamat tolong jauhinya... 
klu degil jugak sahih kena raya kt hospital....
padan muka! baru nak taw langit tinggi ka rendah.


pastu...









pastu....












habis citer...



 


 

 
 
Post a Comment