Saturday, August 13, 2011

hujan oh hujan



askom....

hujan merupakan anugerah tuhan yg semulajadi. jadi setiap kali hujan, semua org rasa happy. kadang2 bg sesetengah budak kecil mrk sungguh rasa bahagia dpt main hujan kt luar rumah. tp bila dh demam esok tu terus fobia nk main hujan... *pasal fobia tu mmg ika tipu*

sungguh swonoknye dpt main hujan. antara permainan yg ika main semasa hujan time kecik2 dulu tu dimana ika dan rakan2 main baling air yg diisi dlm plstik sampai penuh pastu ikat and then baling kt kwn2... spe kena basah ler baju dye... haha syok2... xpe mmng dh basah pun. nama pown kena hujan. HAHAHA....
bila dpt je kat ika air tu mmng ika main kecoh r... masukkan je air longkang pastu baling kt kawan..... muahaha padan muka mrk....mrk xtahu yg ika baling air guna air longkang. yela air longkang tu kan kena masuk air hujan jd xlar nmpk mcm hitam sngt....agak2 jernih gitu... *jahat x ika*


 tp yg padan muka tu adalah ika sebab sesesonang je keluar rumah main hujan. xpasal-pasal kena marah dgn abg cik. sedih siottt... xdpt main ngn kwn2 kt luar lg.... maklum larh diantara yg kwn2 yg dok main hujan tu hampir kesemuanya lelaki2 belaka. ika sja pompuan. -yela ika pasrah.... :(


dlm kita duk swonok main hujan ni jgn lupa plk yg hujan ni boleh membawa bencana.
antaranya seperti gambar dibwh nih....




kita xtahu samada hujan ni turun bnyk ke sikit ke.... tp tengok2 esok tu dh banjir. melimpah satu rumah... kan dh bertambah derita...
yg paling derita ialah rakyat2 Somalia tu. mula2 mrk happy je hujan turun.tp bila hujan dh jd teruk, habis semua khemah2 mrk rosak.... x sampai ati ika tengok.

mmg la hujan adalah anugerah dari tuhan. tp klu tuhan nk jadikan ia bencana, maka bencana la ia....






kdg2 ika tulis mcm budak sekolah rendah pown ada.


Post a Comment