Saturday, September 8, 2012

Beraya di Kampungku!

Assalammualaikum.
hahahaha.... mula2 nak gelak dekat diri ika dulu sebab sekarang baru nak post gambar raya.
yang awal2 dulu gatai tak maw buat. sekarang dah kelam kabut. padan muka chek.

haritu ika dah letak pic raya di rumah dan juga bersama-sama kawan.
sekarang ika nak share pic2 raya dikampung bersama korang semua. 
ika cakap Key EL x pandai sangat, tapi cakap kedah pandai sungguh.
semua entry ika tulis bahasa Key EL. phm Key EL?. 
ermm...xnak tulis dh. 


meh la layan pic2 yang ada ni. besa2 ja. Fotographer yg x bertauliah nak kata pun. 



rumah Datuk dan Nenek ku. mereka berdua telah pergi selama-lamanya.


Filem "Gadis Melayu Terakhir". akan datang. nyiahahaha. percayalahhh....


kanak-kanak Ribena bergambar. kelasss kau ika!


kitaorang tengok kambing terbang naik UFO. =_="


kami the Poyo Girl bergambar di rumah atok. Tangga yang yang meniti usia. nasib bukan kayu.
kalau tak memang dah reban a.k.a patah,runtuh dan lain2.


nak bergambar sambil lompat. hajat tidak menjadi akibat lemak yang terkandung dalam badan telah bertambah di Hari Raya. hohohohoho.


dalam semua gambar2 di atas mesti jaa ada gambar ika. busybody nak katakan.
biarlah.. heran apa. kami anak cucu2 tok nab yang masih single. kalau berkenan sila isi borang.
borang tu lu orang create sendiri ok. wa taknak masuk campur. 


lepas balik dari rumah tok. diorang yang ada dalam gambar ni bersinggah di rumah kak kiah a.k.a rumah ika sekeluarga. riuh rendah meyh. ni pic time kami pi makan dekat restoran Dik Na. 


 pak cik awang bersama isterinya.


ni Cu Som adik mak ika. bersama anaknya dan suaminya. mereka dari Klang.


ni pula family Pak tam ika. dari Sungai Buloh.


Perjalanan Kami Nak Cari Makan di Restoran sebenarnya mcm ni.:

1. nak pi makan di... Restoran Jeragan tp tutup

2. pi kedai makan dekat Stadium Darul Aman buka. tapi ramai orang dan berbau busuk disekitarnya.

3. cari pulak dekat Restoran Sala Classic dan Langkasuka. tutup jugak.

4. pastu... pi ikot jalan Kuala Kedah cari Restoran Rakok tutup, pi Restoran Oasis lampu tuan kedai x bayar elektrik kot tu yang jadi liplaplapliplap tuu... hampeh!

5. terjumpa Restoran yang betul2 dekat dengan rumah iaitu Restoran Dik Na. nasib dia bukak. klu tak kami semua balik rumah masak Maggi je makan.

Dalam nak rancang pi makan jauh2 last2 dekat rumah jugak kami cari makan.
nampak x permainan dye. lagi pun time raya2 nie sepatutnya kena buka kedai baru untung sebab hari raya orang malas nak masak. jadi malam asyik lapar nak cari makan. klu ika ada kedai. tobat bukak punya.




sekian terima kasih. 
wassalam.











Post a Comment