Tuesday, March 20, 2012

kenapa perlu tepuk tangan?

Assalammualaikum.....



Well2 ika dah kembali nih. ada la dua tiga story yang belum dilepaskan dalam entry ni. ini merupakan story pertama yang ika nak cerita kat korang. setiap korang memang dan pernah beberapa kali tepuk tangan kan. ker ada yang xpernah? kalau ade ni mesti ada masalah nih....ahaha. ok back to the story.
Tajuk ika sebenarnya ada kaitan dengan zaman sekolah dari dulu hingga sekarang. tidak kira sesiapa pun atau sekolah mana pun. cumanya,  ika nak tahu apa yang membuatkan korang tepuk tangan setiap kali berada di sekolah. selalunya orang tepuk tangan ni sebab ada kawan2 or cikgu2 korang dapat anugerah ke kan... atau pape jelah yang boleh korang tepuk tangan.
Tapi setiap kali kita tepuk tangan mesti ada niat jugak kan..... kenapa dan mengapa. betul x? erkk salah ker? hurmmm mari kita tengok list kat bawah ni. kenapa dan mengapa kita tepuk tangan.



  1. dalam tempoh beberapa jam... barulahh cikgu habis cakap 
  2. orang dapat anugerah mesti kena tepuk tangan. biar dye syok sikit. ^^
  3. time nak balik sekolah bila cikgu kelas habis cerita itu ini satu kelas tepuk tangan. 
  4. kadang2 cikgu buat lawak tapi kita x gelak. 
  5. apabila ada orang luar bagi ceramah pastu korang siap tekun lg mendengar ceramah dye kan.
  6. saja2 je....padahal x tahu pape pun.
  7. ceramah/cerita cikgu x menarik. pastu bila nak ambik hati. korang tepuk r tangan tu.
  8. tengok je kawan tepuk and then korang pun tepuk sekali.
  9. bila ada cerita atau gossip2 dari kawan. 
  10. ada yang x tepuk langsung. orang tu bermasalah...ahaha....


ada x diantara korang pernah alami benda2 mcm ni. mesti ada dan memang ada. xpernah kta xde. 
tiap kali tepuk tangan mesti niat atas sebab apa2.... klu x niat pun. klu korang terus tepuk ni mesti memang dah tahu dah sebab2 tersendiri. 

kat sekolah ika. agak famous jugak lar bab2 tepuk tangan ni. yang famous sangat tu bila pengetua habis cakap kt perhimpunan. dah r berjam-jam. nasib baik pengetua bagi duduk klu nasib x baik....berdiri la sampai habis dye cakap. reaksi lenguh2 memang nampak punya lahhh....

ermm story pertama dh habis. tunggu nak dapat idea untuk story kedua je.
tunggu taw. ada r dalam dua bulan. erkk hehe 2,3 hari mungkin. 

klarh...bye
wslm......
Post a Comment