Friday, May 6, 2011

How to Hide or Remove Blogspot Header Title and Description?

 jika korang pergi ke design n click edit "header", ia akan muncul blog title n blog description kan. jadi untuk menghapuskan benda tu dari muncul dekat header, korang mesti ikut step bwh nie.

How To Remove Header Title:

step 1:
di Dashboard korang perlu tekan "design"+tekan"edit Html"+pastu tekan "Expand widget templates" dan click Ctrl-F.

step 2:
Cari kod ini


   H1 (# Header h1

step 3: 
Sekarang korang copy kod bawah ni:

   display: none; 


dan paste kod ini di bawah kod  H1 (# Header h1) tadi.

How To Remove Header Desription:

step 1:
di Dashboard korang perlu tekan "design"+tekan"edit Html"+pastu tekan "Expand widget templates" dan click Ctrl-F.


step 2:
Cari kod ini :  

    (# Header .description )

step 3: 
Sekarang korang copy kod bawah ni:

   display: none; 


dan paste kod ini di bawah kod (# Header .description ) tadi.

klu dah siap preview dulu check ade ke tak... klu xde dah title n description tu dekat header korang terus save ye......
Post a Comment